test

GI “21. maj”: Abazović ima ozbiljne autokratske manire, država da reaguje na podsticanje nasilja

Standard

29/07/2022

10:54

Građanska inicijativa

Slavko Đukić je, kako su naveli, na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbukk napisao:

“Što se tiče medija treba ugasiti Gradsku televiziju, analni portal Analitiku, Antenu M, CDM, Standard i ostale ustaške medije koji samo siju mržnju…” kao i komentar “To su mediji koji su jasno na strani ustašluka, obavezno (ih) ugasiti, a urednike uhapsiti.”

Đukić je, kako su rekli, ove komentare kojima, kako su ocijenili, otvoreno targetira i uvrijedljivo etiketira medije objavio 28. jula 2022. godine u 18.09 sati.

– Neprihvatljivo je da mediji i novinari budu meta napada i prijetnji, kako fizičkih tako i verbalnih. Na ovaj način kreira se, podstiče i širi narativ koji dovodi i do ugrožavanja sigurnosti novinara koji rade za medije i urednike koji se diskredituju i dehumanizuju. Tome u prilog ide i objava prijatelja Slavka Đukića izvjesnog Nebojše Vojvodića koji tvrdi da su gore navedeni mediji “Nacistički mediji koji šire mržnju protiv Srba i SPC” – rekli su iz GI “21. maj”.

Smatraju da je neshvatljivo i pogubno ćutanje države pa pozivaju ministarku kulture Mašu Vlaović da se oglasi, ali i odredi povodom prijetnje premijera Dritana Abazovića Gradskoj televiziji. 

– To nije bila “šaljiva opaska” nego čista manifestacija ozbiljnih autokratskih manira. Ukazujemo da se Abazović nije nikada oglasio zbog novinara i urednika medija koji, tekstovima i komentarima koje objavljuju, direktno podstiču govor mržnje i agresivno i nasilničko ponašanje prema neistomišljenicima – zaključili su iz GI “21. maj”.

Izvor (naslovna fotografija):

GI 21. maj

Ostavite komentar

Komentari (0)