GI “21. maj”: Brđanin da obrati pažnju na zaštitu branilaca ljudskih prava

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da unaprijedi profesionalnu pažnju prema zaštiti branitelja i braniteljki ljudskih prava u Crnoj Gori.
GI “21. maj”: Brđanin da obrati pažnju na zaštitu branilaca ljudskih prava

Kako su kazali, aktivista za ljudska prava i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković bio je izložen pritisku osobe koja se predstavila kao brat načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Gorana Jokića i za koju se tvrdi da je funkcioner jedne od vladajućih partija.

-Građanin gospodin D.J. uputio je Zekoviću ove riječi: “Zekoviću koga ti to prozivaš? Kako tije nije sramota?”. Zeković je pitao: “Koga to prozivam?”. Gospodin D.J. je odgovorio “Lično mog brata. Nemoj to da radiš”. Na to ga je Zeković, povratno, pitao “Ili šta?”. Gospodin D.J. je odgovorio “Ja sam te opomenuo” i dodao da “njegove neće niko prozivati- navodi se u saopštenju.

Zeković, poručuju iz GI 21. maj nije D.J. prijavio policiji, iako su ga njegove poruke uznemirile i zabrinule, već je ocijenio da je korisnije za Upravu policije, kao i za njegovu dalju bezbjednost, da javno pozove direktora Uprave policije da učini sve što je potrebno kako bi aktivisti ljudskih prava bili zaštićeni “opomena” i kako bi im osigurao život bez pritisaka i bezbjedno i povoljno okruženje koje omogućava rad na polju ljudskih prava.

-Građanska inicijativa “21. maj” očekuje od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da pomogne visokim policijskim starješinama da njihove porodice razumiju ulogu i značaj javnosti.

Visoki policijski funkcioneri takođe su podložni kritici i primjedbama demokratske javnosti i oni svoje najbliže trebaju pripremiti na te okolnosti. U protivnom ne trebaju da prihvataju imenovanja i vodeće funkcije u policijskoj organizaciji- zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zeković: Selektivan pristup policije; Ne iznenađuju prijetnje Krivokapića

Zeković: Niko ne spominje odgovornost Krivokapića zbog odluka zasnovanih na lažima

Zeković: Povećao se broj tražilaca besplatne pravne pomoći za žrtve nasilja

Vlahović i Zeković: Crnogorci i manjine ugroženi, favorizovana Crkva Srbije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD DONOSI PRIČU O BITCOINU: Rudarenje nije neetična radnja, ukoliko se drugom subjektu ne nanosi šteta

MILAČIĆ za Standard: Mi ne udaramo ispod pojasa

Radičević Radunoviću: Kada pričate o rukometašicama treba da ustanete

Radunović optužio rukometašice da su kolektiv DPS, Janović: Vi ste svjetski prvak samo po godinama u opoziciji