test

Gorjanc Prelević: Dosta više malicioznih i diskriminatornih komentara iz prepolitičkog doba

Standard

31/08/2022

22:48

Dosta više malicioznih i diskriminatornih komentara iz prepolitičkog doba, poručila je izvršna direktorka Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc Prelević, komentarišući neprimjerenu izjavu lidera Socijalističke narodne partije i potpredsjednika Vlade u tehničkom mandatu Vladimira Jokovića na račun funkcionera Demokratske Crne Gore.

Joković je neprimjerenu izjavu dao gostujući na Srpskoj televiziji.

”Ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta ni mačeta… Kakvu odgovornost, prema kome, pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu… Više ja i moj potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”, rekao je Joković.

Gorjanc Prelević je ukazala da najpoznatiji evropski političari nemaju djecu – Angela Merkel, Makron, Tereza Mej, gej premijeri Luksemburga, Finske, Islanda.

”Pa šta, birani su na najdemokratskijim izborima i niko ozbiljan od toga nije pravio pitanje. Uostalom, to što političar ima djecu nikad nije bila mjera za odgovornost prema svojoj, a kamoli tuđoj djeci, npr. Gebels i Musolini su imali po šestoro i petoro djece”, istakla je Gorjanc Prelević na Fejsbuku.

Izvor (naslovna fotografija):

Tea Gorjanc Prelević

Ostavite komentar

Komentari (0)