test

Gotova priča oko Vlade: SNP-u četiri resora, Ibrahimović potpredsjednik, SDP van kombinacije?

S Rastoder

16/03/2022

11:49

Manjinska vlada je već sklopljena i resori podijeljeni, nezvanično saznaje Standard. Radni ručak, koji je zakazan za 14 časova u Hiltonu, a na kojem će prisustvovati Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, mandatar Dritan Abazović, te predstavnici manjinskih partija, SD i SDP te podijeljene karte bi trebali da verifikuju i utanače još par sitnica, kaže izvor Standarda.

Prema tim informacijama koje nijesu potvrđene i na nivou su nezvaničnih, lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović biće potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija. Četiri resora, rad i socijalno staranje, javnu upravu, ljudska i manjinska prava i nauka i digitalno društvo, podijeliće partije manjina.

SNP-u će pripasti sport, poljoprivreda, zdravlje i prosvjeta, dok je Aleksandar Damjanović kao nestranačka ličnost viđen na čelu resora finasija.

Ostale resore bi trebala da pokrije URA, odnosno koalicija Crno na bijelo, a očekuje se i više nestranačkih kandidata na određenim pozicijama.

“Danas će svakako sve biti jasno, a ubrzo će uslijediti inicijativa za zasijedanje plenuma, gdje će se izabrati nova vlada kao i predsjednik Skupštine”, rekao je na kraju izvor Standarda.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)