GP URA objavila detalje o manjinskoj vladi koju traže

Iz Građanskog pokreta URA koja sa CIVIS-om čini koaliciju ''Crno na bijelu'' ponovili su da traže formiranje manjinske vlade u čijem sastavu neće biti kadrova DPS-a i DF-a.
GP URA objavila detalje o manjinskoj vladi koju traže

Foto: GP URA

Iz te partije su naveli da traže formiranje manjinske vlade koja će odlučno pokrenuti integraciju u EU.

“Vlada koja će deblokirati institucije (posebno u pravosuđu), nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, obezbijediti ekonomski oporavak i sprovođenje reformi i nastavak povećanja zarada građana, omogućiti priliv novih stranih investicija i EU fondova koji su sada stopirane zbog nestabilne političke situacije”, naveli su iz GP URA na Fejsbuku.

Ističu i da žele manjinsku vladu koja će “riješiti i konačno zatvoriti pitanja koja su polarizovala naše društvo prethodnih godina, ali i godinama unazad”.

“Potpisati Temeljni ugovor sa SPC u skladu sa Ustavom i nacionalnim interesima Crne Gore i time rasteretiti društveno-politički razvoj od crkvenih pitanja, omogućiti stabilizaciju odnosa sa susjedima, snažno održavati karakter građanskog sekularnog i multietničkog društva”, zaključuju iz GP URA.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UP POKUŠAVA DA RASVIJETLI PRIJETNJE UPUĆENE ĐUKANOVIĆU I NJEGOVOJ SUPRUZI: Biće tebi Đukanoviću da ćeš sa svojom Lidijom visiti kao Benito sa ljubavnicom Clarom Petacci

STANDARD vam donosi šest torbi za sva vremena

Detalji likvidacije Ranka “Eskobara”: Ubica otišao tek kada je bio siguran da je obavio posao, kamere sve snimile

NOVO ZADUŽENJE VLADE: Nekontrolisana potrošnja gura građane u dužničko ropstvo, neodoljivo podsjećamo na Grčku