Grupa građana Cetinja: Abazović neće izbjeći moralnu odgovornost i sud istorije

Grupa građana Cetinja saopštila je da je novoizabrani premijer Dritan Abazović odgovoran za sve loše što se u bezbjednosnom sektoru desilo, dodajući da neće izbjeći moralnu odgovornost i sud istorije za dešavanja na Belvederu 5. septembra prošle godine.
Grupa građana Cetinja: Abazović neće izbjeći moralnu odgovornost i sud istorije

Građani blokiraju put na Belvederu

 Obraćanje prenosimo integralno:

Da se i onome što je osvjedočen u iznošenju neistina svaki put kad je zinuo može nekad omaknuti istina, uvjerili smo se danas slušajući novoga premijera u cetinjskom parlamentu kad je ustvrdio: “Kad je riječ o bezbjednosnom sektoru koji svi spominjete, nemojte prstom upirati ni na koga drugog, ni na Krivokapića ni na bilo koga. Ja sam čovjek koji je odgovoran za sve dobro ili loše što se desilo u tome. I vrlo sam ponosan na to. 4. i 5. septembra ovdje na Cetinju je sačuvan mir i nije pala krv, a nijesam siguran da su svi u Crnoj Gori baš željeli da se taj mir sačuva.” Pošto nam nije poznato ništa dobro što se u bezbjednosnom sektoru u ove mučne dvije godine desilo, ostaje nam onda jedna od rijetkih istina koju je Abazović izrekao: on je kriv za sve loše što se u bezbjednosnom sektoru desilo! On dakle stoji i iza Milatovićeve izjave da nije strašno i da se žrtvuje desetak Crnogoraca da bi se Joanikije Nedostojni ustoličio! On, dakle, prihvata da je odgovoran i za to što su – po svjedočenju ministra policije – protivzakonito donošene odluke o teroru nad građanima, da je odgovoran i za to što su operativci BIA-e komandovali akcijom, da je odgovoran i za lažnu vijest da je pucano na policiju i da je povod za reakciju bio nepostojeći molotovljev koktel, da je odgovoran i za naoružane civile s kriminalnim dosijeima u Cetinjskom manastiru koje niko nije pitao što tu rade. On prihvata i krivicu onoga policijskog naredbodavca koji kaže: “Bolje mi njih nego oni nas… Odmah kreni dolje da oni nas ne napanu, možda nešto spremaju!” Na osnovu toga policijskog MOŽDA veleizdajnik Abazović, koordinator svih službi bezbjednosti, prihvatio je da se mirni građeni guše suzavcima, da im se imovina pršti bagerima, da se na njih puca gumenim mecima i šok bombama. I još je došao na Cetinje da nam saopšti da je ponosan na to!

Dok su njegovi pendrek službenici izdavali naređenja da se izvrši teror nad građanima, na Belvederu smo glasno pozivali građane: “Molim vas nemoj ko da provocira policiju jer su to naša braća!” – misleći da crnogorska policija neće udariti na mirno okupljene crnogorske građane. Ta izjava jasno pokazuje ko je stvarno želio mir, a ko je umalo izazvao rat! Zato je dobro sve to upamtiti za neko novo vrijeme pred kojim će Abazović biti krivično odgovoran za veleizdaju, za teror nad građanima, za služenje interesima tuđe države i crkve, a oni koji su mu juče pružili podršku dok je slavodobitno mlatio u cetinjskom parlamentu neće izbjeći moralnu odgovornost i sud istorije. Ne samo što mu podršku nijesu uslovili prethodnim izvinjenjem no su ga nakon ustoličenja za premijera puštili da nasred Cetinja kliče kako je ponosan na sve što je dosad učinio.

Zato se vidimo 9. maja na Belvederu da pošaljemo jasnu poruku Dritanu Abazoviću i njegovim poltronima da mi od naše namjere da sačuvamo Crnu Goru od takvih nećemo odustati! Belveder je izviiskra naše nove građanske borbe za pravo, čast i slobodu Crne Gore! Nije Krivokapić-Abazovićeva Vlada pala zahvaljujući skupštinskim tasterima no zahvaljujući našoj borbi da sačuvamo ono što nam je dato u nasljeđe. Neka bude građanska borba neprestana protiv svih izroda i protuva koji misle da mogu pokoriti nepokorivo gnijezdo slobode!

Vidimo se na Belvederu!

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ŽIVKOVIĆ: Šta ako je aktuelni sastav ANB prisluškivao šefove klubova poslanika – KRAPOVIĆ: Ovo Tužilaštvo neće dati odgovore na sva pitanja

(VIDEO) Joanikije optužio Đukanovića da je stajao iza protesta na Cetinju: Onaj koji najviše treba da štiti Ustav, on ga je najviše i kršio

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Živković: Glavni odbor DPS sjutra o podršci manjinskoj vladi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović i Adžić šetaju Stradunom sa Ratkom Kneževićem

Samardžić: Ključno pitanje po čijem nalogu je lansirana priča puna neistina

Vatra uništila potkrovlje kuće: Vlasnik tvrdi da je požar podmetnut

Davidović: Željezari da se vrati ono što je oteto, nadamo se da će država održati riječ