test

Ibrahimović: Treba li da sam zahvalan nekome što sam potpredsjednik Vlade?

Standard

30/11/2022

12:04

U dijalogu na tviteru ministar Goran Đurović pitao je potpredsjednika Vlade da li je dijaspori rekao da je premijer pripadnik albanskog, da je potpredsjednik iz bošnjačkog, i da je jedan ministar pripadnik hrvatskog naroda.



Ovih dana na tviteru se razvila interesantna polemika između potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, koji je i predsjednik Bošwačke stranke i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, a povod je bio odnosi sa dijasporom.

Ibrahimović je objavio informaciju o nizu susreta koje je imao dijasporom u SAD i Zapadnoj Evropi.

Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori. Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept, spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju – napisao je Ibrahimović.

On je istakao da će Bošnjačka stranka nastaviti da insistira na snaženju veza sa dijasporom i da se sa svim gradjanima sa kojim dijeli vrijednosti antifašizma, gradjanskog, sekularnog i demokratskog društva te viziju euroatlanske Crne Gore bori za ostvarenje tih ciljeva.

  • Dugujemo, kao država, veliku zahvalnost dijaspori na svemu što je činila, što čini i što je spremna da učini za gradjane Crne Gore, državu Crnu Goru i njenu budućnost – zakqučio je poptredsjednik Vlade.

Njegovu izjavu prokomentarisao je Đurović izražavajući nadu da je Ibrahimović dijaspori dao punu informaciju.

  • Uvaženi kolega Ibrahimoviću, nadam se da ste našima u dijaspori prenijeli da premijer dolazi iz redova albanskog naroda a da ste Vi kao potpredsjednik Vlade pripadnik bošnjačkog naroda. Nadam se da ste pomenuli i ministra iz reda hrvatskog naroda kao znak da je ova vlada inkluzivna – napisao je Đurović.

Reagovao je odmah Ibrahimović pitajući Đurovića da li mu je “dato nešto što mu ne pripada”.

  • Što se tiče mene, ja sam potpredsjednik Vlade u svojoj državi, na osnovu dogovora o formiranju 43. Vlade i glasova skoro 17.000 gradjana Crne Gore. Treba li da sam nekome zahvalan na tome? Je li mi dato nesto sto mi ne pripada? Ministar iz hrvatskog naroda je, da Vas podsjetim, podnio ostavku – kazao je Ibrahimović.

Uslijedio je Đurovićev pomirljiv odgovor.

  • Dragi kolega Ibrahimovicu, meni je bilo zadovoljstvo i čast biti u ovoj vladi i sarađivati sa svima vama. U svakom slučaju normalno je i zdravo da nekada i javno pokažemo da različito vidimo neke procese – zaključio je Đurović .
Izvor (naslovna fotografija):

IBRAHIMOVIĆ I ĐUROVIĆ/ foto VLADA CG

Ostavite komentar

Komentari (0)