test

Iković glasao za smjenu Đokovića: Funkcioneri izabrani od njenih građana plaćeni su da rade isključivo za njihove interese

Standard

13/02/2023

10:08

Odbornik Preokreta Vuk Iković je glasao za smjenu predsjednika u Skupštini Opštine Danilovgrad Velimira Đokovića jer su,m kako je kazao, funkcioneri Crne Gore izabrani od njenih građana i ''plaćeni su da rade isključivo za njihove interese'', bez izuzetka u odnosu na bilo koju pripradnost – političku, vjersku, nacionalnu.



“Predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad je prekršio ove principe, zato je Preokret podržao inicijativu za njegovu smjenu, naveo je Iković ističući da predsjednik Skupštine živi od plate koju mu daju isključivo građani Crne Gore da bi primjenjivao, a ne kršio zakon i povlačio poteze zbog kojih smo svi u petak izgubili čitav radni dan i pri tome potrošili struju koju će platiti građani”, ocijenio je Iković.

On je kazao da su pokretači inicijative za smjenu Predsjednika Skupštine, napustili sjednicu prije glasanja, što, smatra Iković, ponovo dokazuje da DPS sa podržavaocima vodi fasadnu, karneval politiku.

Zato je poručuje, potrebna odgovornost, poštovanje principa i prije svega politički preokret.

“Odbornici su birali gospodina Velimira Đokovića za predsjednika Skupštine, a odbornike su birali građani. Birali smo predsjednika da polaže račune nama i nikom drugom. Nacionalno, kulturološki, ili partijski predsjednik se može osjećati kao god želi, razlike su poželjne, bitno je da se uvažavamo ali red se mora znati, a red je da glava parlamenta, kao prvi među jednakima ne podnosi izvještaje u nekom drugom domu, nego u domu čije građane zastupa, navodi dalje Iković”, kazao je Iković.

“Ako je našem predsjedniku matica u drugoj državi, šta su za njega Danilovgrađani koji ga plaćaju da radi isključivo za njihove interese bez izuzetka”, pita se Iković navodeći da kao političar i predsjednik skupštine on treba da brine o zajednici, a ne samo o interesima privilegovane grupe ili određene nacionalne skupine, nego o svima.

“Nikakav interes, ni materijalni, ni nacionalni, ni vjerski, niti partijski, ne smije biti iznad etičkog, a osnovno etičko načelo je pravda i dobro za svakoga odnosno jednako pravo za sve jer tako se oslobađaju, stvaraju najbolji ljudski potencijali”, zaključuje Iković.

Izvor (naslovna fotografija):

Vuk Iković

Ostavite komentar

Komentari (0)