Iskazana želja da HGI u budućnosti pristupi EPP

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović danas se u Zagrebu sastao s Manfred Weberom, prvim čovjekom Evropske narodnjačke stranke (EPP). Weber je izrazio podršku hrvatskoj nacionalnoj zajednici i čestitao HGI na ministarskoj funkciji u crnogorskoj Vladi, kao i na naporima koje ulaže u očuvanju identiteta Hrvata, saopšteno je iz te partije.
Iskazana želja da HGI u budućnosti pristupi EPP

Foto: HGI

“Predsjednika evropskih pučana interesovala je situacija u Crnoj Gori, a posebno nakon formiranja nove Vlade, kao i poštovanje manjinskih prava. Weber je iskazao punu potporu Crnoj Gori i njenim nastojanjima da bude članica Evropske unije. On je izrazio podršku i hrvatskoj nacionalnoj zajednici i čestitao Hrvatskoj građanskoj inicijativi na ministarskoj funkciji u crnogorskoj Vladi, kao i na naporima koje ulaže u očuvanju identiteta Hrvata”, navode iz HGI.

Vuksanović je, kako dodaju, informirao sugovornika o političkim promjenama i kazao mu da se “Crna Gora vraća na prepoznatljiv put evropskih integracija i nastavlja s reformskim procesima koji su bili u zastoju”.

“Zajednički je konstatovano da je od velike važnosti što hrvatska nacionalna manjina ima svojeg predstavnika u izvršnoj vlasti. Iskazana je obostrana želja da Hrvatska građanska inicijativa pristupi Evropskoj narodnjačkoj stranci, što će se u skoroj budućnosti i procesuirati”, zaključuju iz HGI.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

VUKSANOVIĆ ZA STANDARD: Vlast osvježila jedino uspomene na devedesete, potpisivanje Memoranduma značajno za CG

Plenković: Hrvatska će reagovati ako bude ugrožavan identitet Hrvata u Crnoj Gori

Vuksanović: Vlada ne može ispuniti cijeli mandat

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Za 9 mjeseci u saobraćaju stradalo 40 osoba

ANKETA STANDARDA “ZAJEDNO PROTIV KANCERA” Popović-Mujović: Jedna sam od onih koja je roditelja čekala na klupi ispred Onkolgije, redovno odlazite na preglede, život je jedan!

Iskazana želja da HGI u budućnosti pristupi EPP

Piperović: Duvan izmješten legalno, vlasnici će dobiti naknadu štete