test

Iskustva Oružanih snaga Slovenije značajna za razvoj VVA Crne Gore

StandardIT

22/10/2021

09:28

Iskustva Oružanih snaga Slovenije u oblasti Vazduhoplovnog vojnog autoriteta (VVA) od velikog je značaja za uspostavljanje i razvoj te institucije u Vojsci Crne Gore, kazao je načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Milutin Đurović na sastanku sa načelnikom VVA Oružanih snaga Slovenije, pukovnikom Bojanom Breceljem.

Đurović je izrazi nadu da će se intenzivna saradnja nastaviti.

Brecelj je naglasio da je tokom posjete Vazduhoplovstvu razgovarao s kolegama o izazovima sa kojima su se susretali tokom formiranja VVA i procesima nakon toga.

On je poručio da je sa crnogorskim vazduhoplovcima razmijenio praktična iskustva, kao i da vjeruje da će u budućnosti biti organizovane zajedničke aktivnosti, kako bi se podržao razvoj VVA u Crnoj Gori.

Sagovornici su razgovarali i o pravnim okvirima uspostavljanja Vazduhoplovnog vojnog autoriteta, njegovoj strukturi i ulozi u Vojsci Crne Gore, kao i o davanju ovlašćenja i licenciranju vazduhoplovnog kadra.ž

Sastanku su prisustvovali i pukovnik Željko Radulović, kao i načelnik Vazduhoplovnog vojnog autoriteta (VVA) VCG, potpukovnik Toni Sič.

Ostavite komentar

Komentari (0)