Izvor: Gradski portal

Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena

Nakon što poslanici sinoć nijesu izglasali prijedlog za razriješenje predsjednice Skupštine Danijele Đurović, oprečni su stavovi o tome ko zapravo čini većinu u parlamentu. Iz SNP-a za Gradsku TV je saopšteno da parlamentarna većina ne može da se veže na osnovu tajnog glasanja u Skupštini. Sa druge strane, predstavnici manjinskih naroda, kažu da ona više ne postoji.
Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena

Dragan Ivanović

Nakon što je poslanik Demokrata Momo Koprivica saopštio da je Đurović spašena glasovima DPS-a i onih koji su je zajedno sa DPS-om izabrali, poslanik SNP-a Dragan Ivanović za Gradsku televiziju navodi da Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, pa da zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena.

“Pitam ih javno preko vaše televizije, sa kim su oni smijenili Vladu 19-og avgusta? Mi to nijesmo baš toliko koristili kao napad na Demokrate. Na kraju krajeva ovo glasanje je bilo tajno, kako je ko glasao, zar sad možemo da znamo? Zaista ne mogu da vjerujem da su oni toliki stručnjaci”, kazao je Ivanović.

Podsjeća na raniji dogovor stare parlamentarne većine da ukoliko predstavnici partija prihvate da Skupština pripadne nekom drugom, Đurović će podnijeti ostavku.

“Ne vidim problem da to bude i sjutra ako se lideri partija dogovore oko toga. Znači potpuno jasno i niko ne može u ovom trenutku da prigovara gospođi Đurović, ona je juče izašla pred javnost i to saopštila. I to je naš partijski stav i mi ćemo istrajati na tome. Bilo to da traje, dva, tri, pet dana. Jučerašnje glasanje je bilo takvo kakvo je bilo. To što su Demokrate nervozni, to je njihov problem”, navodi Ivanović.

Uprkos oprečnim stavovima, Ivanović i dalje tvrdi da je većina u Parlamentu ona koja je pobijedila na izborima 2020. godine.

“Očekivao sam da ćemo juče poslije one sjednice na kojoj nijesmo prihvatili dnevni red za skraćenje mandata, izaći ponovo sa listom, ponovo je priložiti tj. dostaviti predsjedniku države i tražiti od njega da poštuje parlamentarnu većinu u Crnoj Gori”, istakao je Ivanović.

Sa druge strane, predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka smatra da parlamentarna većina iz avgusta 2020 više ne postoji.

“Oni jednostavno tvrde da imaju većinu, a apsolutno u ni jednom segmentu ne vidimo da imaju tu većinu i da su se barem približno dogovorili oko tog da će da formiraju 44. vladu. Dokazali su još jednom da oni imaju unutar sebe neke nepremostive nesuglasice i jednostavno njih drži samo inat prema jednoj političkoj opciji”, kazao je za Gradsku televiziju Zenka.

Na jučerašnju sjednicu osvrnuo se i poslanik DPS-a Danijel Živković, ističući da ono što nije uspio sa Strahinjom Bulajićem, Andrija Mandić je najavio sa potpredsjednicom Brankom Bošnjak.

“Sada je Skupštinu trebalo predati u ruke Branke Bošnjak, kako bi se izabrao Lekić bez dobijenog mandata u skladu sa Ustavom, a sve okončalo razriješenjem predsjednika države bez mišljenja Ustavnog suda. Režiseri u Beogradu, izvođači u Podgorici, pokušaj – neuspio”, napisao je Živković na Tviteru.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine na kojoj se odlučivalo o smjeni predsjednice Danijele Đurović, većina poslanika odbila je zahtjev da Đurović bude smijenjena. Protiv je glasalo 45, a za smjenu 32 poslanika. Glasanje o razrješenju Đurović je bilo tajno.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Smijenjen Aleksa Bečić

UŽIVO: Damjanović: Bio sam prinuđen da predložim rebalans, ako nećemo da odemo u bankrot; Živković: Crnogorske finansije su u ambisu

Milatović: Bratić nije uvrijedila manjine ili nijesam stekao utisak da ih je uvrijedila

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Tužilaštvo ispituje da li je iz Luke Bar prokrijumčareno čak 20 šlepera cigareta

Đonović: Ako Skupština izglasa ove sudije za Ustavni sud, ona više neće biti dom ozbiljnih ljudi već vrtić

Iz kog budžaka desnica se rađa: Kome služe i kome politički valjaju?

DISCIPLINSKI POSTUPCI PROTIV 26 SLUŽBENIKA UIKS-a: Suspendovan čak i načelnik