Joković: Ako Lekić ne formira vladu, treba da bude zajednički kandidat za predsjednika

Trebalo bi da nastavimo dijalog o formiranju nove vlade Crne Gore. Apelujemo i na mandatara Miodraga Lekića da pozove na nastavak razgovora, jer su pregovori tek počeli, poručio je potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.
Joković: Ako Lekić ne formira vladu, treba da bude zajednički kandidat za predsjednika

Vladimir Joković

On je u intervjuu za Kurir kazao da bi trebalo dogovoriti prioritete, ciljeve i strukturu nove vlade, a nakon preciziranog i detaljnog plana i programa izabrati tu vladu u Skupštini Crne Gore.

– Svi se dobro sjećamo lošeg iskustva s vladom Zdravka Krivokapića i koliko su građani Crne Gore imali štete zbog toga što je prilikom dogovaranja o toj vladi mnogo toga ostalo nedefinisano. Sličnu grešku ne treba da pravimo, već sada treba da pripremimo dobar koalicioni sporazum i da na osnovu tog sporazuma nova vlada može da počne da radi – rekao je on.

U slučaju da se ne postogne dogovor oko formiranja nove vlade, Joković smatra da bi u tom slučaju Miodrag Lekić trebalo da bude “naš zajednički kandidat na predsjedničkim izborima”.

– Sigurno je da on već u prvom krugu pobjeđuje i Mila Đukanovića i bilo kojeg kandidata kojega predloži gospodin Đukanović. Ti izbori će brzo biti raspisani i naš apsolutni prioritet treba da bude puno razvlašćivanje Demokratske partije socijalista. Inače, što se tiče formiranja nove vlade, svi smo bili iznenađeni kad smo prvog dana razgovora i pregovora od kolega iz Demokratskog fronta čuli da oni istog tog dana te razgovore proglašavaju neuspješnim i završenim – istakao je lider SNP-a.

Kako je rekao, DF-a je pregovore, koji tek što su počeli, proglasio neuspješnim.

– U toj brzini su neargumentovano i neopravdano napali i mene i moju partiju da mi ne želimo razgovore. A ja i danas ponavljam da razgovori nije ni trebalo da budu prekidani, nego da treba da se nastave. Zašto se DF žurilo, kakva je to muka bila pa se sve moralo završiti u jednom danu, to ne znam i ne razumijem. Od takvog njihovog pristupa štetu može da ima upravo DF – ocijenio je Joković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Joković: U petak će se na Vladi glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa jedinom kanonskom crkvom u Crnoj Gori – SPC

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Pala Vlada Dritana Abazovića

Joković: Između puta u Evropsku uniju i tradicionalnih odnosa sa Rusijom biramo EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Tri osobe koje su sinoć šenlučile u centru Podgorice odgovaraće zbog narušavanja javnog reda i mira

Vratiti Crnoj Gori političku stabilnost

Đukanović: Ovo što imamo sad je neozbiljno i neodrživo, parlamentarna većina više ne postoji

Abazović proširuje nadležnosti ANB-a koja sada učestvuje i u odbrani države