Kako smo prestali da budemo građani, a postali braća i sestre

Ministar Ratko Mitrović, osim što je zaslužio lik u ktitorskoj fresci Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, zaslužio je i da bude prvi koga će primiti novi srpski patrijarh Porfirije. On se juče, tokom posjete Beogardu, sastao sa Porfirijem i rekao da su ‚‚duhovna čeda‚‚ preminulog Amfilohija odani tronu Svetog Save. Ni Porfirije nije štedio optimizam pa je naglasio potrebu još jače obnove pravoslavne duhovnosti u Crnoj Gori.
Kako smo prestali da budemo građani, a postali braća i sestre

Posjeta Krivokapićevog ministra prvom čovjek SPC je indikativna jer će uskoro biti odlučeno ko će biti nasljednik preminulog mitropolita Amfilohija. Kao najozbiljniji kandidat za to mjesto pominje se sadašnji administrator Joanikije ali ni episkop Kirilo Bojović.

Mitrovićev susret sa Porfirijem, takođe govori i o tome koliko je sadašnja vlast povezana sa SPC i koliko je ta sprefga jaka. Niko više ne dovodi u pitanje to koji su kriterijumi bili pri izboru apostola. Veza sa SPC, stručnost pa sve ostalo…

Podjetimo da je pomenuti episkop Kirilo Bojović djever ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, da je brat poslanika DNP Dragana Bojovića, koji je muž ministarke zdravlja. Episkovov drugi brat je sekretar u Mitrovićevom ministarstvu.

Treba dodati i to da je ministar Mitrović rođeni brat straješine Sabornog hrama u Podgorici Dragana Mitrovića.

O ostalim rodbinsko-crkveno-prijateljskim vezama u vladi Zdravka Krivokapića pisano je nadugo i naširoko, a za takav jedan tekst potrebno je dosta prostora.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Per Aspera_Ad Astra

Dinastije Bozovica (zna se veza s pok. Ristom R.) i Bojovica su na vlasti u CG!
Dno Dna!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Belada: Simuliranje prava i pravde

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Dabović kritikovana zbog provokativne slike u dječijoj sobi (FOTO)

Iako zatečen u stanu, Milanović uspio da pobjegne inspektorima

“Ma, kakva ljepotica? Ja sam starica!” Ovo je žena Gorana Bregovića

Bečić: Odavno nisam razgovarao sa Abazovićem, podmetačine im ne mogu zaboraviti