test

Kaluđerović Kneževiću: Molbu za liječenje djeteta zloupotrebljavaš u političke svrhe, obraz ti ne smeta

Standard

31/07/2022

22:31

Ispostavilo se, nažalost, da si prava adresa za odgovornost za prijetnje i uvrede kojima sam, ničim zasluženo, izložena. Kažem – nažalost, jer je čitava moja porodica već više decenija meta napada i pritisaka isključivo iz politički motivisanih razloga, poručila je predsjednica Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) u Golubovcima Slađana Kaluđerović u odgovoru upućenom jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Milanu Kneževiću.



“Ne želeći da diram u doboke rane moje porodice – hapšenja, diskriminacija, ucjene…navešću samo svoj primjer – iako sam bila đak generacije, lučonoša, diplomirala na državnom fakultetu sa prosjekom devet – dobila sam otkaz, jer sam bila politički nepodobna. Vjerovala sam da je, nakon izbora od 30. avgusta 2020. godine, završeno vrijeme progona i šikaniranja političkih neistomišljenika. Očigledno sam se prevarila, a da taj osjećaj bude još gori doprinosi saznanje da iza nastavka političke hajke na moju porodicu stoje osobe za koje sam mislila da su nam prijatelji”, kazala je Kaluđerović.

Ona je istakla da razumije da je u politici sve dozvoljeno, ali ističe da je smatrala da ima i nešto iznad toga.

“Za tebe, očigledno nema. Ništa ti nije sveto – ni prijateljstvo, ni principi, ni porodica, ni Zeta, ni Crna Gora… Mogla bih, nažalost, da nabrajam još dugo, jer ti je politička halapljivost toliko zamutila sve ljudske horizonte da čak i molbu za liječenje djeteta zloupotrebljavaš u političke svrhe. Nisko, da ne može niže. Ali, obraz ti, nažalost, ne smeta. Kažeš – sve je mogao da riješi jedan telefonski poziv. Možda ti tako funkcionišeš – na poziv, ali nijesmo svi isti. Neki od nas imaju političku, ali i ljudsku kičmu, pa ne mijenjaju stavove i principe nakon jednog poziva. Da nije tako ne bi, Milane, na mjesta koja je po čuvenoj dubini dobila tvoja partija ti postavljao ni manje ni više nego kadar DPS-a”, istakla je Kaluđerović u odgovoru Kneževiću.

Ona navodi da je Kneževićeva verzija razgovora o koalicionom nastupu na prošlim lokalnim izborima dokaz da se on ”odavno rastao sa istinom”.

“Zaboravljaš da si mi ponudio da na izbore nastupim mimo SNP-a, odnosno da na zajedničkoj listi budem ispred nekog kandidata iz SNP-a. Tada sam ti, pred više svjedoka, kazala – na izborima ću učestvovati kao kandidat isključivo u ime SNP-a! Sa mojim stavovima, i 2018. i 2022. godine su upoznati i predsjednik i potpredsjednik SNP-a, kao i cijeli Glavni odbor”, kazala je Kaluđerović.

Ona poručuje Kneževiću da, za razliku od njega, nije neko ko mijenja stranačke dresove, pa ni partijska zalaganja.

“Sa istom posvećenošću kako sam i tada – tako se i sad zalažem za samostalnu Opštinu Zeta, koja će biti na korist svih njenih građana i građanki. SNP ne kalkuliše kada je u pitanju samostalnost Zete, a da li ti isto možeš reći kada je u pitanju tvoja partija”, rekla je ona.

Ako je suditi po tome, dodaje, da si obmanuo javnost, navodeći da je „amandman dokaz da DF-SNP-URA i njihovi sateliti žele prevariti građane Zete”, jer dobro znaš da na tom amandmanu nema nikakvog potpisa SNP-a, onda je jasno ko u prvi plan stavlja sitne lične interese.

“Poručuješ mi da ne prihvataš TV duel, jer nijesam tvoj nivo. Evo, u nečemu da se saglasimo – nijesam tvoj nivo, posebno kad je u pitanju denunciranje, podmetanje, izmišljanje, optuživanje…. U svemu tome nijesam, niti ću ikada biti tvoj nivo. I ponosna sam na to. A ti se zapitaj kako je Damjanović iz CKM-a postao tvoj nivo za TV duel. Za bolje, nažalost, i nijesi”, zaključila je Kaluđerović.

Izvor (naslovna fotografija):

Slađana Kaluđerović

Ostavite komentar

Komentari (0)