test

Katnić: Abazović je imao kodno ime ”Brat”

Standard

29/08/2022

20:36

Nekadašnji Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je, gostujući na Gradskoj televiziji, da će protiv odlazećeg premijera Dritana Abazovića podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.



“Izjavio je da sam ja u vezi sa švercerima duvana, što je potpuna neistina. Nikad u životu nijesam uzeo cigar u ruku, smatram ga ne manje štetnim nego drogu. Takođe, ne poznajem ljude iz Bemaxa, možda smo se na neko pokajanje sreli, ali ja to ne znam. Ta firma je donirala školu od nekolika miliona, pa neka ovi drugi od onih 21 milion doniraju”, kazao je Katnić.

Ranije je, kako navodi, planirao da podnese prijavu zbog Abazovića zbog planiranja njegove likvidacije.

“Na SKY aplikaciji su postojali podaci koji su potvrdili da su dva lica iz Crne Gore planirala da, kad meni prestane funkcija, izvrše moju likvidaciju. Sve je bilo savršeno i tehnički pripremljeno. Abazović je imao kodni naziv Brat, zato sam ga ja često tako zvao”, kazao je Katnić.

Ranije nije reagovao, kako kaže, jer su “izdajnici, proklete im duše, iznijeli sve informacije i obavijestili Abazovića o našim saznanjima”.

“Abazović je, kad je saznao za mjere nadzora, zaprijetio policijskim službenicima”, tvrdi Katnić.

Nakon njegovog odlaska iz Specijalnog državnog tužilaštva, kako ističe, sad je rastureno.

“Abazović je dolazio u moju kuću na selo, poslao ga je jedan moćan entitet, ali on je odmah počeo da mi postavlja uslove koje ja ne mogu da ispunim. Abazović je samo simulirao saradnju, a mene želio da predstavi kao čovjeka koji štiti kriminalce”, kazao je Katnić.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Milivoje Katnić

Ostavite komentar

Komentari (0)