Izvor: Pobjeda

Katnić: Odluke nove Vlade slavi 60 kriminalnih grupa

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da ono što radi nova Vlada, nije radio niko nikada u istoriji.
Katnić: Odluke nove Vlade slavi 60 kriminalnih grupa

”Nikada niko prema jednom čovjeku nije djelovao kažnjavajući desetine drugih i to je istina. Nećete naći u tome nikakvo utemeljejnje, jer vaše odluke podržava svega 50 posto većine koju imate, a da bi nešto bilo lijepo, to mora da dijeli 70 – 80 posto ljudi”, rekao je Katnić komentarišući tužilačke zakone i ostavke tužilaca koje su se juče desile.

Katnić je na konferenciji “Kako do ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24 – osvrt na posljednji non-pejper o vladavini prava” istakao da Crna Gora nema stručni kadar, koji, kako je rekao, nova Vlada protivustavno šalje u penziju.

”60 kriminalnih grupa će slaviti ove Zakone, a ne građani i da će tih 60 kriminalnih grupa proći na sudu kao što su prošli Kalić i Šarić, a ne zato što su tužioci loše pisali i radili”,  rekao je Katnić, navodeći da je Tužilaštvo izgubilo najbolje tužioce i da nema ko da radi u tužilaštvu. 

On je poručio da će Crna Gora zbog toga platiti 100 miliona eura, jer je kako dodaje prekinut kontinuitet u istragama.

Odgovarajući Katniću, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da nikada nije potcjenjivao rad SDT-a, već da je na početku svog mandata SDT radilo odlične stvari, ali da je kasnije nastupio period koji nije bio relevantan za obračun sa organizovanim kriminalnim grupama. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Katnić: Ne postoji primjer da je optuženi za krivično djelo inicirao promjenu zakona kako bi smijenio tužioca

Katnić: Neka Željko Ivanović objasni ko mu je iz Rusije dao 400.000 eura; Bojanić da vrati milion eura građanima

Crnogorci iz cijelog svijeta jednim glasom uz patriotski skup

SDT: Razbijena kriminalna grupa, spriječene likvidacije; Čađenović: Rasvijetljen slučaj Olivere Lakić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

NAJSAVREMENIJI CT SKENER OD SADA I U CRNOJ GORI: Pacijentima dostupan skener jedinstven u okruženju – najpreciznija dijagnostika uz ultra nisku dozu zračenja

Bratić ima zdravstvenih problema

Marković: Nijedna vlast ne može nečije pravo pretvarati u bezuslovnu obavezu, nadam se sudskoj ocjeni i ustavnom odgovoru

Ni nova vlast nije gadljiva na stanove