test

Knežević: DF će već sjutra predati inicijative za smjenu predsjednice Đurović i smjenu Vlade ako se usvoji ovakav zakon o Zeti

Standard

16/08/2022

15:10

Demokratski front (DF) sjutra će podnijeti inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović i za izglasavanje nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

To je na današnjoj vanrdnoj sjednici Skupštine saopštio poslanik i jedan od lidera DF-a Milan Knežević, tokom rasprava o izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Glavnom gradu, kojim se predviđa formiranje samostalne Opštine Zeta.

”Ovim zakonom se đrtvuju interesi 20.000 građana Zete, samo da bi se obezbijedila početna prednost Vukoviću u trci za gradonačelnika i da bi Rakčević, vozač Dritana Abazovića, prešao cenzus sa UROM i bio tas na vagi”, naveo je Knežević.

On je rekao da se na svaki način “sramotno i kriminalno” pokušavaju ugroziti interesi 20.000 građana Zete sazivanje ovakve sjednice i to “stavaljanjem potpisa onih koji nisu iz Zete i ne znaju gdje je ona”.

Knežević je pitao gdje je bio DPS kada je 1997. godine Sabor za spas Zete predao eleborat i studiju opravdanosti za samostalnu opštinu. Već 25 godina se krčka taj elaborat koji je tad trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine. I sada ste protiv da Zeta bude samostalna opština, već je ključni cilj da Zećani ne glasaju u Podgoricil. Neka ne glasaju, ali usvojite amandmane koji u skladu sa Ustavom i zakonom definišu naselja u budućoj opštini kako bi joj se garantovala održivost i razvoj – naglasio je Knežević.

On je rekao da Zećani ne traže ništa što joj ne pripada, već da čak traže djelimično ispravljanje nepravde.

”Elaborat na koji se poziva Živković je čitulja za Zetu. Ovo je katastrofa jer ovim elaboratom nijesu definisana naselja i razgraničenje, i Zeta bi trebalo da preživi od 103.000 eura na godišnjem nivou. Je li ovo održivost buduće opštine Zeta. Ove pare potroše djeca vaših funkcionera u Top Hilu na piće, drogu i prostitutke”, rekao je Knežević.

On je rekao da po predloženom KAP i biznis zona oko nje ne pripada Zeti, kao ni regionalni kolektor i parcele oko se servisno-skladišne zone, niti su obračunate koncesije od Aerodoroma Podgorica a koje bi pripadale Zeti…

”Mislite da Zećani treba da dobiju opštinu bez ruku, nogu i glave, i da vi samo napravite fikus tamo gdje treba da bude glava i da budu zadovoljni”, upitao je Knežević.

”Paradoksalno je da Danijel Živković iz Pljevalja, koja su slučajno pripadala Crnoj Gori, a trebalo je da pripadnu Srbiji, odlučujete o sudbini mojoj i 20.000 građana Zete zajedno sa ostalim poslanicima od kojih mnogi nisu ni bili u Zeti, osim kad su išli na aerodrom”, rekao je Knežević.

Što se tiče GU URA, Knežević kaže da je njima ovladao stokholmski sindrom.

”On i su se zaljubili u svog otmičara, toliko da ih on svakog dana iznova siluje, a oni govore: “Dobro je, samo da ne ostanemo trudni”, naveo je Knežević.

On je podržao sve građane Zete koji blokiraju saobraćajnice.

”Zbog ovakvog zakazivanja Skupštine inicijativa o smjeni Danijele Đurović će sjutra biti predata u proceduru i inicijatoiva za smjenu premijera Dritana Abazovića”, naveo je Knežević.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)