Knežević: Neću sazvati sjednicu o izboru Vukšića zbog ignorantskog odnosa premijera prema ulozi Skupštine

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević obavijestio je predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da neće sazivati sjedicnu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i davanju mišljenja.
Knežević: Neću sazvati sjednicu o izboru Vukšića zbog ignorantskog odnosa premijera prema ulozi Skupštine

Razlog je sadržan, kako je saopštio Knežević, u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu Odbora 2. juns na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje.

“Svaki pokušaj zamjena teza i politikantskog svakodnevnog kalkulisanja pojedinih medija i elemenata izvršne vlasti ne zaslužuje bilo kakvo javno određivanje i komentar. Ipak zbog crnogorskih građana imam obavezu da obavijestim javnost da sam predsjednika Skupštine Aleksu Bečića obavijestio da neću sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu. Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora”, saopštio je Knežević.

Kako je dodao, dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen Odboru.

“Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom određenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, u dopisu upućenom Bečiću u jasno iskazuje spremnost da učestvuje u poštovanju Ustava i zakona, a ne njegovom gaženju.

“Bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine moram istaći da on i ja imamo korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koje obnašamo u Skupštini”, zaključio je Knežević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Podržan predlog za saslušanje Vukšića i Abazovića, Bošković: Kad ste plaćali smještaj u Ambasadoru mogli ste tražiti informacije

Knežević: Budućnost Vlade zavisi od Krivokapića

Krivokapić u pismu Odboru: Niko me neće ucjenjivati kako bi utolio glad za još nekom foteljom

RASKRINKAVANJE: Bilo je nelegalnog praćenja, ne i ,,paljevine“ na Žabljaku i prisluškivanja bez suda

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

NAJSAVREMENIJI CT SKENER OD SADA I U CRNOJ GORI: Pacijentima dostupan skener jedinstven u okruženju – najpreciznija dijagnostika uz ultra nisku dozu zračenja

Ni nova vlast nije gadljiva na stanove

Marković: Nijedna vlast ne može nečije pravo pretvarati u bezuslovnu obavezu, nadam se sudskoj ocjeni i ustavnom odgovoru

Zoronjić: Borba za istinu ili laž demokratsko je pravo; Bošković: Pokušavamo da spremo ljagu koju Vlada nanosi CG