test

Ko je novi poslanik SDP u Skupštini: Striković po zanimanju ginekolog, predsjednik bjelopoljskog odbora partije

Standard

05/05/2022

11:12

Nakon što je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, izabran za ministra u 43. Vladi Crne Gore, podnio ostavku na tu funkciju, njegovo mjesto u crnogorskom parlamentu zauzeće Adnan Striković sa liste ''SDP - Jaka Crna Gora''.

Adnan Striković, rođen je 1979. godine u Bijelom Polju, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju uz dobijena priznanja ”Luča”.

Medicinski fakultet u Podgorici je upisao i u roku završio kao student prve generacije gdje je završio i postdiplomske magistarske studije i time stekao akademsko zvanje magistra medicinskih nauka.

Na medicinskom fakultetu u Beogradu je završio postdiplomske specijalističke studije i tako stekao stručno zvanje specijaliste ginekologa i akušera.

Sudski je vještak za oblast ginekologije i akušerstva. Stalno je zapošljen u Opštoj bolnici Bijelo Polje. Otac je dvoje djece.

Politički angažman je započeo kao predsjednik mladih Pokreta za nezavisnu Crnu Goru Bijelo Polje 2006. godine, a od 2008. godine je aktivni član Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Od oktobra 2017. godine obavlja funkciju predsjednika Opštinskog odbora SDP Bijelo Polje, a aktuelni je predsjednik i Glavnog odbora SDP Crne Gore. Adnan je takođe odbornik u lokalnoj skupštini u dva mandata.

Izvor (naslovna fotografija):

Adnan Striković

Ostavite komentar

Komentari (0)