test

Konjević: Hrapović da podnese ostavku, nadležni organi što prije da ispitaju njegovu imovinu

K. Perković

21/08/2020

12:24

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević na pres konferenciji pozvao je ministra zdravlja Kenana Hrapovića da podnese ostavku.

Konjević je pozvao nadležne organe da što prije ispitaju imovinu ministra Hrapovića.

“Hrapović je direktno prekršio zakon i ovim treba da se pozabavi Agencija za sprječavanje korupcije. Juče je pričao jedno, jutros je priznao. Narod bi rekao u lažima su kratke noge, u ovom slučaju ministar Hrapović ima prekratke noge. Nedvosmislen ministar Hrapović dva dana je imao dvije suprotne “istine” ili što bi narod naš rekao otvoreno i bezlično laže. Nedvosmisleno je da ministar Hrapović nije prijavio imovinu, porodičnu stambenu zgradu koju je krio od javnosti”, rekao je Konjević.

Konjević pokazao imovinski karton Hrapovića

Potpredsjednik SDP-a je pokazao imovinki karton Hrapovića, gdje kako je saopšteno, “ne postoji stambena zgrada u naselju Dinoša.

“Takođe, nedvosmisleno je što nije objsnio iz kojih je sredstava stekao imovinu koju je krio. Već danas imamo dosta toga na papiru, a nadležni moraju ispitati ko je “obrstio šumu”, odnosno milione iz Fonda zdravstva. Ja pozivam nadležne da hitno ispitaju način sticanja imovine gospodina Hrapovića, ne kako bi bila prekinuta diskreditacija, jer je ona sada potpuna, već kako bi bili prekinuti besomučni pokušaji daljih laži i krađe građana. Prije nego policija i tužilaštvo odrade svoj posao, javno pozivam ministra Hrapovića da podnese ostavku”, poručio je Konjević.

On je napomenuo da su iz bolnice Codra preko njegovih partijskih kolega pokušali da utiču na njega, te da su mu stizale i prijetnje.

“Drago mi je što je menadžment Codre reagovao, jer mislim da je to mnogo bolje i pristojnije, nego da pokušavaju preko meni bliskih partijskih prijatelja da zovu telefonom i šalju prijeteće sms poruke. Kao što vidite, ni polu prijteće sms poruke i telefonski pozivi ne mogu zaustaviti slobodne ljude da štite javni interes. Neće me zaustaviti u iznošenju informacija”, rekao je Konjević.

On je pozvao menadžemn Codre da obrazlože, “zašto je njihova faktura dva i po puta veća nego u Kliničkom centru, odnosno tri puta veća nego u bolnicama u Crnoj Gorii”.

“To nijednom riječju nijesu spomenuli. Ja nijesam govorio o nikakvim ulaganjima, izgradnji, mogu da razumijem, bolnica Codra je privatni biznis, ali moj posao je da štitim javni interes. Budžet je javni interes građana Crne Gore i ne može biti da je prosječna faktura u Kliničkom centru dva puta manja nego u privatnoj bolnici Codra”, kazao je Konjević.

Raško Konjević

Potpredsjednik SPD-a je takođe pozvao menadžment bolnice Codra da ne zovu njegove bliske ljude i prijatelje iz partije, kako bi zaustavili otvaranje ove priče.

“Neće me zaustaviti, a Tužilaštvo neka radi svoj posao. Oni neka ove dvije cifre obrazlože”, poručio je Konjević.

Podsjećamo, jutros su iz bolnice Codra reagovali na jučerašnje navode Konjevića da je Hrapović sa još nekoliko osoba “svjesno dozvoljavao „isisavanje“ budžeta koji je opredijeljen za rad zdravstvenih ustanova i usmjeravao ih privatnoj bolnici Codra“.

Iz te ustanove su napomenuli da je Konjević zloupotrijebio ime bolnice “iznoseći neistinite podatke”.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)