VIDEO Konjević o povećanju broja radnika u državnim preduzećima: CEDIS ste doveli u minus, ovo nije zapošljavanje, ovo je ludilo…

Vlada je dana usvojila informaciju o uvećanju broja zaposlenih i povećanju troškova poslovanja u privrednim društvima čiji je vlasnik država ili je država u većinskom vlasništvu. Ministar Ervin Ibrahimović je kazao da je od početka decembra 2020. godine u Rudniku uglja zapošljeno više od 200 ljudi, a u Luci Bar više od 70. Ministar odbrane Raško Konjević nadovezao na ovaj podatak rekavši da to 'nije zapošljavanje već ludilo'.
VIDEO Konjević o povećanju broja radnika u državnim preduzećima: CEDIS ste doveli u minus, ovo nije zapošljavanje, ovo je ludilo…

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević je rekao da je ranije dogovoreno da se jedan dio zaključaka koriguje, te da ima prostora da se dodatno osnaže zaključci ove informacije.

“Ne postoji ekonomsko opravdanje da u kompaniji sa 600 ili 700 zaposlenih radite novu sistematizaciju koja treba da uveća broj zaposlenih za 393. To je nemoguće. Pomenući radi se Rudniku uglja”, ističe.

“Preduzeće CEDIS, gdje se takođe vrši enormno zapošljavanje je ove godine prvi put dovedeno u minus i to ozbiljan, negativan rezultat”.

Kaže da se slaže sa potpresjednikom Vladimirom Jokovićem da ljude treba zapošljavati ali…

“Ovo nije zapošljavanje, ovo je potpuno ludilo što se radi”, kazao je Konjević.

“Mi trajno sa ovim guramo te kompanije u ozbiljne finansijeske probleme”…

On je sugerisao da se jedan od zaključaka dopuni sa time da se Ministarstvo kapitalnih investicija obavezuje da u hitnom roku predloži promjenu svih članova organa upravljanja u preduzećima u kojima je došlo do promjena enormnog rasta zaposlenosti koji se na bilo koji način ne može ekonomski opravdati.

Ako mislimo da članovi privrednog društava koji su ovo radili ostanu, onda vlada šalje poruku da su nam oni važniji”, kazao je Konjević.

“Vlada predlaže nove članove privrednih društava”, naglasio je Konjević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

Stvaran broj nezaposlenih teško utvrditi, statistiku remeti i siva zona

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vojinović: Neka Joanikije ne prijeti uvođenjem vjeronauke u škole, ma koliko se smatrao dostojnim

Brat premijera Abazovića otvara kliniku u bivšoj zgradi BIGZ-a, proglašenoj za spomenik kulture u Srbiji

Vulin: Za stabilnost Balkana potrebno je da Srbi žive u jednoj državi

Konatar: Abazović će nastaviti da bude premijer ove Vlade ili će biti na čelu nove