Konstitutivna sjednica GI ‘21. maj’: Vratiti Crnu Goru samoj sebi i ne dozvoliti da se njome upravlja kao od 2006. (FOTO/VIDEO)

Građanska inicijativa '21. maj' održala je na Barutani osnivačku sjednicu, a njen predsjednik Miodrag Živković kazao je da je motiv i razlog zbog koje su pokrenuli ovaj pokret zabrinutost za sudbinu Crne Gore.
Konstitutivna sjednica GI ‘21. maj’: Vratiti Crnu Goru samoj sebi i ne dozvoliti da se njome upravlja kao od 2006. (FOTO/VIDEO)

Konstitutivnu sjednicu GI “21. maj” otvorila je, nakon intoniranja državne himne, glumica CNP-a Žaklina Oštir koja se zahvalila inicijatorima građanskog pokreta.

Pedsjednik GI Miodrag Živković poručio je da su motivi i razlozi koji su ih pokrenuli na akciju zabrinutost zbog sudbine Crne Gore.

“Ovo što imamo poslije 30. avgusta je plišana i puzajuća okupacija. Njom se udara na temeljne vrijednosti Crne Gore. Spremni smo na otpori sa tim otporom ćemo i pobijediti”, rekao je on.

Živković je kazao da GI “21. maj” ima dva cilja od kojih je prvi ‘vraćanje Crne Gore samoj sebi na prvim izborima’.

“Drugi cilj je da učinimo sve da nikada više ne dozvolimo da se Crnom Gorom upravlja kao od 2006. godine”, poručio je Živković.

Zatim je Izvršni koordinator GI “21. maj” Ljubomir Filipović podnijeo izvještaj o dosadašnjim aktivnostima, te predstavio šta će raditi u budućem periodu.

“Uz mala sredstva i entuzijazam dobili smo veliko povjerenje. Formirali smo Savjet i Koordinacioni odbor i otvorili kancelarije. Krenuli smo u formiranje Odbora u crnogorskim gradovima ali i u inostranstvu. ‘21. maj’ će biti most građana. Grijeh bi bio da GI svedemo na predizborni aktivizam”, poručio je Filipović.

Potpredsjednica Savjeta Nada Bukelić poručila je da se u GI “21. maj” poštuje rodna ravnopravnost.

“U GI ‘21. maj kao što vidite ima dosta žena. Dok god se ne čuje glas žena ovo zlo u Crnoj Gori neće proći”, poručila je ona.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Betoven

Sta hoce taj Purko tu? Je li on doveo Pavicevica u Crnohorsku i bio u koaliciji sa DF u Budvi.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Živković: Pitanje dana kada će biti održani novi izbori

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

Brajović: Mi smo spašavali živote; Krivokapić: Vi ste gledali gdje će ko koga da smjesti, ne u bolničke krevete, već na pozicije

Živković: Ne možemo skrštenih ruku gledati kako se gaze tekovine Crne Gore

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Olivera Balašević IZBRISALA SVE zajedničke fotografije sa Đoletom sa svog Instagram profila

Naš poznati pjevač Zoran Kalezić teško bolestan, insistirao je da se liječi u Crnoj Gori

BEŠIĆ: Parlamentarnu većinu sa samo poslanikom više održava strah od povratka DPS-a na vlast i mržnja prema njima

FOTO: Žena sa Balkana koju Italijani slave kao boginju ljepote