test

Kotor: Ognjanović, Ljutić i Donković isključeni iz DPS-a

Standard

25/03/2022

08:49

Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor iz članstva partije isključeni su Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković.

“Ova odluka uslijedila je nakon jučerašnjeg istupa ova tri odbornika koji su svojim prisustvom na sjednici lokalnog parlamenta i glasanjem djelovali mimo stava DPS-a sa čije liste su izabrani. Time su prekršili odredbe Statuta stranke, na osnovu čega je Opštinski odbor donio odluku o njihovom isključenju iz partije. Iako su preletači Ognjanović i Ljutić u medijima ranije naveli da su napustili partiju, to do sinoć nije bilo tačno, već je tek sinoćnjom odlukom prestalo njihovo članstvo”, navodi Opštinski odbor DPS Kotor.

DPS od troje odbornika koji su zloupotrijebili podršku i povjerenje stranke, stranačkih kolega i birača očekuju da vrate mandate Demokratskoj partiji socijalista, jer u suprotnom će svjesno oteti preko 1200 glasova koji su građani dali listi DPS-a.

“Oslobođen od izdajica i lažnih prijatelja, kotorski DPS kao najjača partija u gradu nastavlja istim putem, bez trulih kompromisa i sa još većom energijom za realizaciju svojih programskih načela potpuno jasno i otvoreno predstavljenih građanima. Na nadležne tužilačke instance, Specijalno državno tužilaštvo, još jednom apelujemo da istraže ovaj brutalni primjer političke korupcije i procesuira sve aktere neprihvatljivog poduhvata zloupotrebe funkcije odbornika osmišljene u bezbjednosnim brlozima odlazeće garniture”, poručuje DPS.

Izvor (naslovna fotografija):

Ognjanović, Ljutić i Donković

Ostavite komentar

Komentari (0)