test

Kovačević odbio da dočeka Abazovića: Molim da današnji posjetioci ne siju dodatnu maglu u Pljevljima

Standard

05/01/2023

12:25

I pored prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovaj put smo ipak odlučili da premijeru otkažemo gostoprimstvo iako nam je, za razliku od prethodne dvije posjete, ovaj put najavio svoj dolazak, kazao je predsjednik opštine Pljevlja Rajko Kovačević.



„Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtjevima g-din Abazović i njegova Vlada bi da marketinški „popeglaju“ ovom posjetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja. Ovim gestom, pozerstvu i populizmug-dina Abazovića, želimo jasno staviti do znanja danam je takav pristup od strane najodgovornijeg organa Izvršne vlasti neprihvatljiv. Namjeru da u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nijesmo dozvolili“, kazao je Kovačević.

Nijesu, kako dodaje, željeli da učestvuju u nadmetanju da se na ozbiljnom problemu pravi jeftina politička promocija.

„I do sada se svaka priča sa trenutnim premijerom završavala upravo time. Dakle, njegovom ličnom promocijom, a rezultati ikonkretne aktivnosti su uvijek izostajale. Podsjetiću da je tako bilo od samog početka. Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, prekogubitka donacije slovenačke Vlade od preko 1 milion eura za sanaciju vodoizvorišta Breznica jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas po treći put najavljuje. Poslednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je usledila nakon toga je bilo uklanjanje sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat“, kaže Kovačević.

Jednom riječju, dodaje, svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na našu opštinu, nijesu realizovani.

„Vremena za jalove priče stvarno više nemamo. Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rješavanju ekoloških problema grada. Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvijek otvorena. Do tada, molim današnje posjetioce da ne siju dodatnu maglu u Pljevljima“, poručio je Kovačević.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)