Krivokapić: Možemo ići na izbore u oktobru, odluka o TU nije u skladu sa sporazumom o 43. Vladi

Crna Gora ne radi baš toliko ažurno da bi danas imali inicijativu o skraćenju mandata Skupštini, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ističući da bI krajnje rješenje političke krize mogli biti prijevremeni parlamentarni izbori koji bi se održali u oktobru, kada su zakazani i lokalni.
Krivokapić: Možemo ići na izbore u oktobru, odluka o TU nije u skladu sa sporazumom o 43. Vladi

Govoreći o Temeljnom ugovoru i njegovom usvajanju, Krivokapić ističe da je to odluka koja nije donesena u skladu sa sporazumom o formiranju 43 Vlade.

-To ostaje sporno. Zapisnik još nije verifikovan. Ostaje da vidimo možemo li Crnu Goru da vratimo na evropski put. Pitanje je zašto to nismo odložili za poslije izvještaja EU. U zaključcima EU piše da ta vjerska zajednica sprovodi antievropsku agendu- kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara nakon pres konferencija sa evropskim šefom diplomatije, Žozepom Boreljom u Podgorici.

Kako je kazao, da pitanje Temeljnog ugovora nije otvoreno “sad ne bi imali ovakav format posjete nego mnogo bogatiji”.

-Bolji je put odustati od štetnih odluka i preći na agendu koja je prioritet EU- ističe šef diplomatije.

Navodi i da se u Crnoj Gori “ne bavimo krizom nego se bavimo Temeljnim ugovorom koji je udar na temelje države.”

-To na Vladi nije dobilo kvalifikovanu većinu. Premijer treba da odluči hoce li poštovati taj dogovor ili će to da proglasi završenom odlukom- rekao je Krivokapić.

Komentarišući inicijativu Demokrata da Abazović podnese ostavku nakon imenovanja u pravosuđu, Krivokapić navodi da kao i svaka patrijska inicijativa ona ima dobru i lošu stranu.

-Nadam se da ćemo doći do imenovanja u pravosuđu i pozivam ih da i oni budu dio tih odluka. Svako ima priliku da pokaže želi li evropski put ili nešto drugo- ocijenio je.

Možemo skratiti mandat Skupštini i ići na izbore u oktobru

Govoreći o raspletu političke krize, Krivokapić je kazao da bi se mogao skratiti mandat Skupštini i ići 23. oktobra na prijevremene izbore zajedno sa lokalnim.

-Iza naših riječi stoje naša djela. Mi moramo shvatiti da nas ono što radimo legitimiše. Stvar je dosta čista, većina se ne pravi tako što se ruše važnije stvari. Djela i postupci govore. To ne može biti evropska agenda i to govore evropski dokumenti- kazao je.

Krivokapić ističe da premijer uvijek može predložiti razriješenje ministara.

-Na premijeru je da odluči. SDP je tri puta do sada svojevoljno napustio vlast. Javnost može dati konačnu ocjenu koliko naše sudstvo i tužilaštvo radi dobro- ocijenio je Krivokapić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Krivokapić o Božoviću: Ne možete ukidanje države slaviti, a u toj državi biti ambasador; Siguran sam da Abazović u Beograd ide da popravi odnose

Krivokapić: Ko želi manjinsku vladu saučesnik je prethodnog režima, Eraković: Izgubili ste kontrolu nad epidemijom, pored vakcina imate gori rezultat od nas

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Joanikije na državnom zemljištu osveštavao temelje hrama: Da slavite srpske vitezove

ODT Nikšić: Određeno zadržavanje Elviru Lavroviću zbog napada na novinara RTCG-a

Blažić za STANDARD: Vlada u tehničkom mandatu može da radi u punom kapacitetu, osim da raspusti Skupštinu

Božović: Kao da me raketa pogodila u nogu, udar me samo pokosio i srušio