test

Krivokapić neće ni Mandića u Vladi

Standard

14/10/2021

07:25

Premijeru Zdravko Krivokapiću nije prihvatljivo da jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić bude u rekonstruisanoj Vladi.



To je objavila Fejsbuk stranica Fakt.me bliska premijeru i ministrima finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojku Spajiću i Jakovu Milatoviću, piše Pobjeda. 

” Dok je (Andrija Mandić) vjerovao da će postati novi ministar, bio je med i mlijeko. Nastavlja se sve po starom, sve za ličnu korist i lični interes”, navodi se u objavi te stranice čime su komentarisani stavovi Andrije Mandića o izborima nakon što je propao drugi prug pregovora o rekonstrukciji, a nema bilo kakvih pomaka u pregovorima.

Stavovi te stranice bliski premijeru su identični sa stavovima potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, koji je, komentarišući zahtjeve za ulazak lidera DF-a u Vladu, naveo da je riječ o „ličnim interesima i da oni ne smiju biti podređeni interesima države“.

U posljednjih nekoliko dana čak četiri visoka funkcionera nekadašnje koalicije „Za budućnost Crne Gore“ tražila su eksplicitno da Andrija Mandić bude u Vladi.

Prvo su to uradili predsjednici DNP-a i Radničke partije Milan Knežević i Maksim Vučinić, a potom i visoki funkcioneri Nove Strahinja Bulajić i Jovan Vučurović koji je kazao da DF neće podržavati Vladu u kojoj nema Mandića.

” Samo ti, Mandiću, radi svoj posao, a narod će da sudi. Ne pali više jeftina demagogija i političke mahinacije. Narod nije više naivan”, piše u nastavku objave na stranici bliskoj premijeru.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Mandiću je neprihvatljiva i ponižavajuća ideja Krivokapića da je za potencijalni odabir kandidata koji će biti naimenovani za ministre poželjno predložiti više kandidata i biografija, pri čemu premijer obavlja razgovore sa potencijalnim kandidatima.

” Nakon obavljenih razgovora, premijer će prezentovati svoje stavove i utiske o kandidatima, onim političkim subjektima koji su ih predložili”, navodi se u prijedlogu Krivokapića koji je za lidere DF-a neprihvatljiv.

Krivokapić je na upit novinara juče kazao da pitanje da li mu je prihvatljivo da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu, nije samo pitanje za njega, već za sve lidere partija parlamentarne većine, prebacujući tako lopticu u dvorište Dritana Abazovića koji se eksplicitno protivi ulasku političara u Vladu.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)