Krivokapić sa Metodijem: Vlada će pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog

Premijer Zdravko Krivokapić posjetio je u episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.
Krivokapić sa Metodijem: Vlada će pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog

Foto: Vlada Crne Gore

Krivokapić je novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom poželio puno uspjeha u pastirskoj službi u povjerenoj mu eparhiji, istakavši da će Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći u obnovi Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama.

Vladika Metodije izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da u posjeti Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu ove Eparhije ima predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

“To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro”, kazao je vladika Metodije.

Episkop budimljansko-nikšićki saopštio je da je premijeru rekao da njihova eparhija nema namjeru da se bavi politikom, niti da utiče na političke procese.

“Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vjernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate i Vi kao premijer i što je opredjeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde”, istakao je Episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ko su kandidati za novog patrijarha SPC

NASLJEDNIK PATRIJARHA IRINEJA: Na čelo SPC dolaze Irinej Bački, Porfirije, Jefrem ili Joanikije

Papović: Diskriminacija i netrpeljivost izbijaju iz Balabanovih stavova

Belada: Simuliranje prava i pravde

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Privedeno više osoba: Dronom snimali reklamu ili Bečića i Vukšića

Pokušaj ubistva i samoubistvo u Zeti

ANKETA – BRĐANIN: Svako ko odbija vakcinisanje potcjenjuje virus, bio sam u stanju životne ugroženosti

Stanovnici Šavnika osudili prijetnje doktorici Bušaj: Pokrenuta inicijativa Stop nasilju u struci