test

Krivokapić u Zagrebu: Prijateljstvo zasnovano na vrijednosnom kursu

Standard

12/09/2022

15:45

Prvog dana posjete Republici Hrvatskoj, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić imao je susrete sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Tokom susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, izraženo je zadovoljstvo što se nakon nedavnog susreta na Cetinju, bilateralni razgovori nastavljaju u Zagrebu, te apostrofirano da dvije države – NATO saveznice, imaju odlične odnose o čemu svjedoče intenzivni politički kontakti na najvišem nivou.

Hrvatska je decenijski najsigurniji i najbrži put Crne Gore ka Evropskoj uniji – apostrofirao je Krivokapić ovim povodom.
Istaknuto je i da je dugotrajna i posvećena podrška Hrvatske od neprocjenjivog značaja za Crnu Goru što je osvjedočeno i u organizaciji ove posjete koja je znak potpunog prijateljstva.

Krivokapić je prenio nedvosmislenu opredijeljenost Crne Gore da sva neriješena pitanja između dvije države, budu riješena kroz bilateralni dijalog i direktnu komunikaciju, vodeći se principima prijateljstva, dobrosusjedstva i savezništva.

Na sastanku sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem apostrofirana je važnost intenzivnije parlamentarne saradnje u pravcu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva. Ponovljena je zahvalnost Republici Hrvatskoj na političkoj, ali iznad svega i na stručnoj i tehničkoj podršci koja je važna spona za ubrzanje evropskog puta Crne Gore.

Ostavite komentar

Komentari (0)