Krivokapić – Vilan: Otvaranjem Ambasade CG u Izraelu osnažili bi diplomatske odnose

Premijer Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Izraela u Crnoj Gori, Jahelom Vilanom.
Krivokapić – Vilan: Otvaranjem Ambasade CG u Izraelu osnažili bi diplomatske odnose

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je zahvalio izraelskoj strani na partnerstvu i značajnoj saradnji koja je ostvarena u oblasti odbrane, te iskazao potrebu Crne Gore da intenzivira proces proširenja, zaključivanja ili obnavljanja bilateralnih sporazuma, posebno u oblasti ekonomije, turizma i nauke.

Predsjednik Vlade ukazao je na značaj dosadašnjeg angažovanja Konzulata Crne Gore u Izraelu i izrazio uvjerenje da će i buduće djelovanje izraelskog Konzulata u Crnoj Gori biti značajna spona između dvije prijateljske države.

Sagovornici su se saglasili da bi diplomatski odnos dvije države uskoro mogao biti osnažen otvaranjem Ambasade Crne Gore u Izraelu.

“Ambasador Vilan, izrazio je zadovoljstvo što je pored neupitnih prijateljskih odnosa dvije zemlje, fokus razgovora stavljen na ekonomska pitanja i da Izrael i negovi investitori imaju interesa da budu pouzdan partner u privrednim aktivnostima u Crnoj Gori. Ambasador Vilan kazao je da očekuje da će premijer Krivokapić u najskorije vrijeme posjetiti Izrael, te da će u toku te posjete biti potpisana većina sporazuma koja bi unaprijedila i ojačala bilateralne odnose”, naveli su u saopštenju.

Zahvaljujući na brizi i pažnji koje država Crna Gora pokazuje u odnosu prema Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori, ambasador Vilan iskazao je zadovoljstvo što će se sa Krivokapićem sresti 21. oktobra u Budvi, gdje će predsjednik Vlade svečano otvoriti 8. konferenciju “Mahar” – tradicionalno okupljanje Jevreja Jugoistočne Evrope.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ambasador Izraela: Očekujemo podršku crnogorske Vlade u borbi protiv terorizma

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Đukanović primio nove ambasadore: Misija u cilju unapređenja međudržavnih odnosa

Odbor podržao predloge za opoziv ambasadora – Radulović: Ako smo se o nekog ogriješili, neka traži pravne ljekove

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

17 godina PRAŠTA NEOPROSTIVO: Ona je najčešće varana žena fudbalera

Katnić: Mogu da me prisluškuju i oni prije i oni poslije, ne znači mi ništa

NASLJEDNICA IMPERIJE: Ćerka Filipa Ceptera popularna je na društvenim mrežama

(VIDEO/FOTO) Građani počeli da se okupljaju ispred Vlade: Krivokapiću, bolje grob nego rob, ne može nam niko ništa oteti bez krvi