Krivokapićev kabinet: Ko je nezadovoljan neka inicira izglasavanje nepovjerenja Vladi

Ukoliko neko iz parlamentarne većine nije zadovoljan postojećim modelom Vlade, može kroz jasno propisanu proceduru inicirati izglasavanje nepovjerenja Vladi, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.
Krivokapićev kabinet: Ko je nezadovoljan neka inicira izglasavanje nepovjerenja Vladi

Dakle, kako se navodi u saopštenju, ako bilo koji politički subjekt želi da smijeni ovu Vladu, taj proces može privesti kraju, “uz pomoć opozicije, nezavisno od toga sta želi ili ne želi predsjednik Vlade”.

“Istovremeno, ukoliko neka partija smatra da je došlo vrijeme da se testira ekspertski model Vlade, koji je jedno vrijeme imao apsolutnu podršku, a kasnije je bivao osporavan i od određenih djelova parlamentarne većine, onda je i to jedna od opcija koja nas vodi ka izborima ili nekom moguće drugačijem konceptu Vlade, koga bi podržao 41 poslanik parlamentarne većine”, dodaje se u saopštenju.

Svaki drugi aranžman u kome bi asistirale snage poraženog režima, napominju iz Kabineta, uz “elemente političke korupcije, vodi ka prekrajanju izborne volje građana, jasno iskazane 30. avgusta 2020. godine”.

“U naporima da se padom Vlade, u predvorju implementacije projekta “Evropa sad!”, politička moć preseli na adresu predsjednika poraženog DPS-a, sadašnji premijer neće učestvovati”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bečić: Sve, sem rekonstrukcije Vlade, je izdaja volje građana

PROČITAJTE ŠTA PIŠE U PREDLOGU ZA GLASANJE O NEPOVJERENJU VLADI: U institucijama se odigrava bezakonje i progon neistomišljenika

CEDEM: Zadovoljstvo Vladom na istorijskom minimumu, DPS i dalje najjači, Demokrate i DF skoro isti

Mugoša: Crna Gora sa aktuelnom vlašću ne može u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

URA sjutra predlaže formiranje manjinske vlade ?

Koliko dugo korona ostaje u vazduhu – u kojoj situaciji su najveće šanse da vam neko prenese kovid

Stanovi skuplji od 10 do 20 odsto, očekuje se umjereni rast

Vartolomej Bečiću: Čestitam Vam na podršci Mitropoliji, kao i što se na pravi način borite za religijske slobode i jedinstvo svih u Crnoj Gori