Izvor: Antena M

K(UL)t ličnosti: Dritanova parada za žitelje rodnog grada (VIDEO)

Tehnički premijer i ostaci Vlade posjetili su danas u velikom stilu Ulcinj. Dritan Abazović se, snimak to zorno pokazuje, baš potrudio da impresionira svoj rodni grad. Toj svrsi, utisak je, najviše je doprinio neoštećeni vozni park.
K(UL)t ličnosti: Dritanova parada za žitelje rodnog grada (VIDEO)

Vaistinu impresivna kolona, nalik onoj koja ga je “eskortovala” u Beogradu. Bolji poznavaoci markiranih “makina” prepoznaće je li među njima i mrski “majbah”, taj simbol bahatosti prethodne vlasti.

Scene su zaista na ivici grotesknog, imajući u vidu obećanja na kojima je “gamechanger” ujahao u Vladu. Umjesto obećane budućnosti obojene pristojnošću, odgovornošću i odricanjem od privilegija, bezmalo odvajanjem od usta zarad “miloga naroda”, gledamo režiranu demonstraciju moći, koja se prometnula u paradu neukusa i kiča, po najgorim standardima komunističkih i tranzicionih režima.

Kompleks političke veličine glavnog protagoniste i spremnost ostalih da budu statisti u ovoj predstavi obrađen je u gomili filmova, književnih djela, pozorišnih predstava… I ova današnja, ulcinjska ima potencijal da posluži kao građa za neko buduće djelce, inspirisano iščašenjima vremena koje živimo.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sreća im okreće leđa: Dva znaka će se u decembru jako namučiti, čekaju ih teški ...

Saslušali sedam svjedoka o atentatu na Jovanovića

Spajić i Mujović žele profesionalce na čelu energetskog sektora

Milatović: Nećete me na ovako bijedan način ućutkati