Izvor: Pobjeda

Kvazi-premijeru nije odgovarao prekid rusko-srpskog lanca špijunaže, vjerujem u kapacitete Novovića

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković smatra da smjena Sava Kentere sa čela Agencije za nacionalnu bezbjednost oslikava strah premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.
Kvazi-premijeru nije odgovarao prekid rusko-srpskog lanca špijunaže, vjerujem u kapacitete Novovića

Foto: A Plus TV /Screenshot

Ona je istakla da su smijenjeni Kentera i rukovodilac kontraobavještajne službe u ANB-u Drago Spičanović radili odličan posao i prekinuli rusko-srpski lanac špijunaže.

“To naravno gospodinu kvazi-premijeru nije odgovaralo”, rekla je Vuksanović Stanković za A Plus TV.

Ona smatra da je Abazović uključen u šverc cigareta čim su mu zasmetali Kentera i doskorašnji koordinator službi bezbjednosti Raško Konjević.

“Svi koji su sudjelovali u tome da se otkrije šverc cigara njemu zasmetali”, rekla je Vuksanović Stanković, navodeći očekivanje da će glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i u ovom slučaju odraditi posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Znajući Novovića, mislim da je on neustrašiv čovjek i da će raditi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom. Vjerujem da njega ne mogu da uplaše, vjerujem u njegove kapacitete i znanje. Nadam se da se neću razočarati”, istakla je Vuksanović Stanković.

“1918. smo imali tragediju, sada katastrofu”

Ona je kazala da se na crnogorskoj političkoj sceni dešava situacija nezapamćena od 1918. godine, te da su građani uzbuđeni i ljuti.

“Čak i oni ljudi koji su smatrali sebe apolitičnim, sada ono što slušam kroz narod je da će svi izaći na izbore da podrže Crnu Goru i put svoje opštine u Evropu, nikako unazad. Karl Marks je jednom izjavio da se istorija ponavlja dva puta. Prvi put kada se desi je tragedija, a drugi put farsa. Mi smo 1918. godine imali tragediju, a ovo što se sad dešava je katastrofa za Crnu Goru, ali se nadamo da ćemo izaći iz ovoga i da nećemo doći u stanje farse, već da ćemo sačuvati obraz i čast naše Crne Gore”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla da su građani puni nade i optimizma i da vjeruju svi u pobjedu građanske, multietničke i evropske Crne Gore.

“Nikako one nazadne, proruske, prosrpske, već prave, građanske, evropske Crne Gore”, poručila je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, ono što je porazno za Crnu Goru je da na državu nasrću iznutra.

“Imate ljude koji su na pozicijima odlučivanja u Crnoj Gori, kao što je gospodin Dritan Abazović, koji direktno radi za tuđu državu i interese Srbije i koji radi protiv Crne Gore i čini sve da uništi ovu državu. On je izgubio podršku zapada i SAD-a i sada je spreman na sve. Prvo, Izvještaj Evropske komisije je katastrofalan, nikad gori jer su rezultati Vlade na čelu sa Abazovićem porazni. Prioriteti ove Vlade bila su neka druga pitanja kao što su Temeljni ugovor sa SPC koji je dijelio crnogorsko društvo, umjesto da bude deblokada pravosuđa”, navela je Vuksanović Stanković.

“Crna Gora neće biti dio velike Srbije”

Ako imate sa jedne strane sliku da crnogorske institucije ne funkcionišu, sa druge strane da smo pred bankrotom to znači, ističe Vuksanović Stanković, da neko ima cilj da Crnu Goru “baci na koljena” kako bi se tražila pomoć sa strane u liku Srbije i kako bi naša država postala dio Otvorenog Balkana i uslovno kapitulirala.

“To nećemo dozvoliti, iako su nasrtaji sa svih strana, iako su pokušaji destabilizacije Crne Gore i njenog bezbjednosnog sistema. “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi” (“Gorski vijenac” Petar Drugi Petrović Njegoš). I mnogi će polomiti zube na ovome, gospodin Abazović je uveliko počeo da ih lomi. A oni za čije interese radi – takođe. Crna Gora će biti dio Evrope, neće biti dio velike Srbije i “srpskog sveta, niti će biti dio Otvorenog Balkana”, poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da Abazović udara na ustavni sistem Crne Gore i očekuje da GST Vladimir Novović utvrdi istinu ko u Crnoj Gori sarađuje sa BIA-om, ko špija Crnu Goru i ko radi protiv države.

“Gospodin Abazović, da je sve zlatom pozlatio, samo za Temeljni ugovor onakav kakav je potpisao mora krivično da odgovara. Jer onaj ugovor podliježe apsolutnoj ništavosti i sud će morati da utvrdi apsolutnu ništavost ugovora, a tužilaštvo odgovornost onoga ko je ugovor potpisao”, navela je Vuksanović Stanković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Šule

Bravo za Draginju i Slavka neumorne borce za obraz Crne Gore

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Vuksanović Stanković: Nanijeli ste istorijsku štetu državi, Abazović: Moj govor je bio univerzalan, hajka dignuta zbog izbora u BiH

Vuksanović-Stanković: O OB iznijeto dovoljno argumenata koje Abazović ne želi da čuje, ili neće da prepozna

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Hoće li Crnogorčević&Co odgovarati za srpsku interpretaciju crnogorske himne: Kazna od 1.000 do 20.000 eura!

Preminuo poznati neuropsihijatar Borislav Boro Mitrić

Gusinjanin osumnjičen za ubistvo studentkinje u Beogradu

SKAJ KOMUNIKACIJA POTVRDILA: Zvicer naručio 2020. ubistvo Vukotića