test

Lalošević: Kada se udruže dvije žene zlobne onda nailazi ovaj vid pritisaka, podnijeću krivičnu prijavu protiv Bratić

Standard

24/09/2021

14:15

Na konferenciji za medije Vasilije Lalošević saopštio je da je mučki i podlo, dok je bio na službenom putu u Sloveniji, uslijedila inicijativa za njegovu smjenu. Ovo što se dogodilo, smatra da je ne samo nelegitimno i nelegalno, već i nečovječno.

Resor Vesne Bratić: SDT formiralo predmet protiv Vasilija Laloševića, CG pred isključenjem iz svih takmičenja

”Možda je moja greška što nikom nisam davao otkaze u Upravi za mlade i sport, što sam napravio sjajnu saradnju sa svim savezima, što su svi dobili sredstva. Možda je greška što nisam slušao savjete Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da smjenjujem sportske funkcionere”, rekao je Lalošević.

Sportisti bez takmičenja ili državnih obilježja: Ministarstvo žrtvovalo Laloševića, gdje je Vesna Bratić bila do sada?

Tri mjeseca unazad se, prema njegovim riječima, dešavaju stvari koje su nasućivale ovo.

”Kada se udruže dvije žene zlobne obje sa eksternim savjetnicima onda nailazi ovaj vid pritisaka”, ocijenio je Lalošević.

Pet mjeseci, kako je kazao, pišem zahtjeve.

”Ostali su gluvi na moje molbe da ministarstvo napravi izmjene zakona. Sve poruke koje sam dobijao danas i sinoć od predsjednika Nacionalnog saveza pokazuju da sam bio u pravu. Svi su bili zadovoljni i svi su otišli na takmičenja. Možda sam kriv što sam dodijelio 212 stipendija. Ako je to moj zločin, prihvatam”, kazao je Lalošević. 

Neće, kategoričan je, dozvoliti da ga osobe koje, prema njegovim riječima, nemaju pojma o sportu diskredituju.

”Ovo je potpuna i klasična igra”, ocijenio je Lalošević.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je danas saopštilo da je Vasilije Lalošević juče razriješen sa funkcije v.d. direktora Uprave za sport i mlade, jer je kako tvrde, u obavljanju funkcije prekoračio ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u cijeloj Crnoj Gori. U MPNKS tvrde da je u SDT-u formiran predmet protiv Laloševića, ali upozoravaju da je Crna Gora pred isključenjem sportista iz svih takmičenja.

Uprava za sport i mlade je bila svijetla tačka

Kad je trebalo da ide u Tokio na Olimpijske igre testirao se i bio je pozitivan test iako se nekoliko puta prije toga testirao i bio je negativan.

”Moj odlazak tamo nekome je smetao. Neko je tamo rekao: “Ovaj se mnogo uzdigao”. Sve što sam radio, radio sam časno i pošteno”, naglasio je Lalošević.

Kazao je da je spreman da uloži snage da odbrani svoju i čast SNP.

”Kako je bilo ažurno Ministarstvo nikad sportisti pare dobili ne bi. Prijava Specijalnom državnom tužilaštvu je zato što nisam uradio reviziju. Reviziju po zakonu mogu da rade samo revizorska ustanova i Ministarstvo, a nikako nezavisna kuća koju je neko izabrao”, istakao je Lalošević.

Ministarsvo je, prema njegovim riječima, Upravi za sport uzelo automobil i nikad ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nije potpisala revers za to.

”Kako je nezakonit moj potpis kada su pare na računu Uprave za sport? Pokušaj diskreditacije im neće proći, kunem vam se. Namjerno su htjeli da naprave puč”, naglasio je Lalošević.

Ovakav princip rada Ministarstva, kako je rekao, nije racionalan i pokazuje sve svoje manjkavosti.

”Uprava za sport i mlade je bila svijetla tačka zato što tamo ima 20ak sjajnih mladih ljudi koji znaju svoj posao. Možete pitati sve saveze kako smo radili ”, kazao je Lalošević.

Joković: Ako ne bude ispoštovano što je dogovoreno – SNP neće u bilo kakvim dogovorima učestvovati

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da staje iza svega što je Lalošević rekao.”Oni koju su željni da nanesu ljagu SNP-u – od nas samo imaju ogroman prezir”, kazao je on.

“Na ovome nećemo stati, mislili smo i energičnije poteze da povučemo – međutim, odustali smo od tih radikalnih poteza, ali nećemo dozvoliti da se ova nepravda učini čovjeku – da se na jedan podmukao način smijeni”, rekao je Joković.

Joković kaže i da “ovdje nijesu čista posla nečistih ljudi”.

“Onaj ko je izabran, ovog zvanja, najblaže rečeno, nedostojan je. Objasnio sam sve premijeru danas na sastanku. Oni su naumili da imenuju nekog drugog ko nema nijedan radni dan niđe – ni u sportu ni van njega.”

“SNP ne traži ništa tuđe i ne da ništa svoje. Ovo nije borba za fotelje nego za čast i dostojanstvo. Smanjili smo tenzije, rečeno je da će biti rekonstukcije Vlade”, dodao je on.

Kazao je i da Vesna Bratić nema više njihovu podršku.

“Razumni smo, nijesmo htjeli da povlačimo radikalne poteze, ali ako ne bude ispoštovano što je dogovoreno – SNP neće u bilo kakvim dogovorima učestvovati. Vjerujem da je premijer sve razumio, imam neka obećanja od premijera – mi idemo dalje”, dodao je on.

Jokovića su novinari pitali i za rekonstrukciju Vlade.”Svako ko želi budućnost Crne Gore i prosperitet – želi da dođe do rekonstrukcije Vlade. Nijedna partija u parlamentarnoj većini nema drugačiji stav – svi smo za rekonstrukciju”, naveo je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Vasilije Lalošević

Ostavite komentar

Komentari (3)

Svetlana

28 Sep. at 11:00

Istinski jedina svijetla tačka u Bratićkinom mraku je bila Vaša uprava! Zlobnica, ipak ima više tamo, samo to nijeste tačno naveli. SNP i g.Joković su jedini glas razuma u obome jadu.

borko

24 Sep. at 21:31

Poštovani Laloševiću, Jokoviću i Ivanoviću najviša vaša greška je što ste dosad sva ova nepočinstva ministrice skrivali sve do momenta dok vam nije izmakla fotelju..SNP = OKG…

Sapienti_Sat

24 Sep. at 15:14

Vasa “ljubav” trajala je kratko… a kao nijeste znali?