LEKIĆ MANS-U u vezi rebalansa: “Šta ima”?

Dubioze crnogorske političke scene su vidljive u svakom segmentu života u Crnoj Gori. Od one sa Ustavnim sudom i ostalim sudovima, koji rade bez kvoruma u odlučivanju ili bez dovoljnog broja sudija, preko nedefinisanog stanja u Skupštini i borbe stare većine da odloži izbore i bez Ustavnog suda razriješi predjednika Mila Đukanovića, do predloženog rebalansa budžeta. Građani Crne Gore su zabrinuti za ekzistenciju i osjećaju nesigurnost nefukcionisanja institucija. Ipak, nijesu svi jednako zabrinuti. Naime, lider Demosa, poslanik i nesuđeni mandatar Miodrag Lekić je u komentaru MANS- ove objave - da se rebalansom budžeta Vlade Crne Gore brišu ulaganja u bolnice i škole, lakonski pitao
LEKIĆ MANS-U u vezi rebalansa: “Šta ima”?

Pitanje je stiglo sa Lekićeve zvanične FB adrese, odnosno profila, ali je nešto kasnije obrisano.

I dok grupa građana, koja se protivi predlogu da rebalansom budžeta bude ukinut novac namijenjen za rekonstrukciju bolnica i škola, pozvala je poslanike da rade u interesu građana, poručujući da nemaju pravo da uzimaju od učenika i bolesnika, protestuju ispred Skupštine, nesuđeni mandatar skoro ironično pita “šta ima” i time šalje poruku koliko je prerdstavnicima naroda stalo do onih koje predstavljaju.

Demokratski front, Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija i Bošnjačka stranka podržaće predloženi rebalans budžeta i planirano zaduženje do 350 miliona EUR do kraja godine, dok Demokrate nijesu željele da saopšte stav po tom pitanju.

Predloženi rebalans u ponedjeljak nije dobio zeleno svjetlo skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, na kojem su za njega glasali samo URA i SNP, dok su DPS, DF, SD, Demokrate i BS bili uzdržani.

Rebalansom je predviđeno povećanje izdataka za 191,3 miliona EUR zbog finansiranja dugova Fonda za zdravstveno osiguranje i nabavke ljekova, povećanja penzija i plata u zdravstvu i prosvjeti i nerealizovanja prihoda koji su planirani bez zakonskog osnova.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović u ponedjeljak je ponovio da je optimista i da očekuje podršku parlamenta, kako bi država mogla da finansira sve obaveze do kraja godine.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Poslanici usvojili tehnički rebalans budžeta

DF će podržati rebalans, Demokrate i DPS ćute

Skupština danas raspravlja o izmjenama zakona o budžetu: Bez rebalansa upitno povećanje plata i penzija

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

BACKOVIĆ O OBRAZOVNOM SISTEMU: Poslije zadnjih izbora u Nikšiću nema popadije koja nije zaposlena u školi

Pametna specijalizacija – budućnost Crne Gore

(FOTO)Protest građana ispred Skupštine protiv ustavnog puča: Okupljeni uzvikuju “počelo je počelo”

Za najpovoljniju trgovinu birajte artikle iz novog kruga Voli cijena