test

M portal: Milović sa Joanikijem, Dakom Davidovićem i Milom Đuraškovićem u Beogradu

Standard

14/03/2023

19:25

Član predsjedništva Pokreta 'Evropa sad' Andrej Milović, mitropolit Crkve Srbije u Crnoj Gori Joanikije Mićović, biznismeni Miodrag Daka Davidović i Milo Đurašković sastali su se danas u Beogradu, u čuvenom ribljem restoranu 'Tata Mata', saznaje ekskluzivno M portal.



U Beograd je današnjim jutarnjim letom otputovao i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, ali on nije bio na sastanku u “Tata Mati”, što bi moglo ukazivati na to da DF gubi podršku Crkve Srbije.

Tema današnjeg sastanka u “Tata Mati” je bio novac koji će dvojica kontroverznih biznismena i Crkva Srbije obezbijediti za Pokret Evropa sad u završnici izborne kampanje, kao i za kupovinu glasova na sam dan izbora. Crkva Srbije će takođe pružiti logističku i političku podršku predsjedničkom kandidatu PES-a Jakovu Milatoviću.

U restoran su stigli zajedno Joanikije Mićović i Milo Đurašković, a nakon njih je stigao i Davidović u pratnji Andreja Milovića. Nakon dogovora i završenog ručka, Đurašković je ispratio Davidovića i Milovića, vratio se u restoran i nastavio razgovor sa Joanikijem.

Milo Đurašković je jedan od najkontroverzinijih biznismena u Srbiji, porijeklom iz Berana. Direktni je ili indirektni vlasnik gotovo svih putarskih kompanija u Srbiji, od kojih je najpoznatija “Nibens” grupa.

On je hapšen zajedno sa Miroslavom Miškovićem 2011. godine zbog utaje poreza, a kako su mediji u Srbiji tada pisali, policiji je poznat još iz 90-ih godina prošlog vijeka, kao jedan od najvećih švercera goriva. Prošle godine je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog optužbi da je uz pomoć saradnika izvlačenjem finansijskih sredstava iz kruševačke Fabrike maziva (FAM) za sebe i svoju drugu firmu “Sheer Korporacija” d.o.o pribavio protivpravnu imovinsku korist, ali je njegova odbrana uložila žalbu na tu presudu.

  1. godine Đurašković je bio za stolom u beogradskom hotelu “Prag” sa Predragom Rankovićem Peconijem, još jednim kontroverznim biznismenom i vlasnikom televizije “Hepi”, kada je na Peconija pucao Željko Rutović.
Izvor (naslovna fotografija):

Beograd; CZI

Ostavite komentar

Komentari (0)