Manjinske partije: Nismo iznenađeni nastupom slučajne ministarke, ostajemo na braniku civilizacijskih vrijednosti

Večerašnje obraćanje ''slučajne ministarke'', upućeno predstavnicima manjinskih naroda, s elementima govora mržnje, primitivizma, netrpeljivosti, vjerske i nacionalne netolerancije, vjerovatno je i posljednje obraćanje ovakvog tipa nekog visokog vladinog dužnosnika, odlazeće Vlade premijera Zdravka Krivokapića, poručili su u zajedničkom reagovanju Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka), Nik Đeljošaj (Albanska lista) i Fatmir Đeka (Albanska koalicija Jednoglasno).
Manjinske partije: Nismo iznenađeni nastupom slučajne ministarke, ostajemo na braniku civilizacijskih vrijednosti

Ibrahimović, Đeljošaj i Đeka

“Uopšte nismo iznenađeni da „slučajna ministarka“ potpuno ciljano targetira predstavnike manjinskih partija. Ona i njena Vlada su u prethodnih godinu dana pokazali koliko im je stalo do manjinskih naroda i do multietničke Crne Gore”, navode u saopštenju.

Ističu da razumiju i bijes odlazeće ministarke, jer joj se, kako kažu, “osladila fotelja u koju je bez legitimiteta slučajno sjela, ali sve što je surogat i neprirodno, bez temelja, ne može opstati”.

“Manjine su temelj na braniku države Crne Gore i nije slučajno da sada „slučajna ministarka“ i drugi targetiraju upravo predstavnike manjinskih naroda. Dok Crna Gora ima iskrene sinove, poput predstavnika manjinskih naroda, koji su dokazani patriote, borci za nezavisnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru, ova država će uvijek biti na putu poštovanja civilizacijskih vrijednosti i prosperitetnog društva”, naglašavaju Ibrahimović, Đeljošaj i Đeka.

Svaki dobronamjerni građanin je, kako ocjenjuju,  svjestan da su manjine prijatelji Crne Gore.

“Potvrda dobrih namjera i iskrenih poziva za suživot i jednakost su i pozivi svih političkih partija da zajedno sa manjinama kreiraju buduće političke i društvene procese u Crnoj Gori. To je naša vrijednost i na to smo ponosni. Ipak, mi ćemo praviti Crnu Goru, zajedno sa onima koji suštinski, a ne samo na riječima, žive ideju građanske, sekularne, evropske i multietničke Crne Gore. Svim građanima Crne Gore poručujemo, manjine će nastaviti da se bore za demokratizaciju Crne Gore i za multietnički sklad, kao najveće vrijednosti našeg društva”, zaključuje se u saopštenju manjinskih partija.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zakon o nacionalnim simbolima zreo za izmjene

Gegaj: Neke institucije su etnički očišćene od kadrova manjina

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV “ZAPAD BANKE”: Falsifikovanom izjavom zatvorili kredit firme ,,Ofimmo“ od 1.500.000 eura

Nikolić: Izjava Kovačevića pokazatelj da je DF ekspozitura ruskog imperijalizma

Uhapšen mladić: Vozio 200 km/h na magistralnom putu Podgorica – Bar

KASALICA: Nakon sezone provjeriti kako dalje