test

Marinović: Injac u kontinuitetu radila nezakonito u cilju urušavanja Ministarstva odbrane

Standard

19/05/2022

20:54

Vrlo kratak ministarski mandat bivše ministarke odbrane Olivere Injac obilježio je veliki broj afera i zloupotreba službenog položaja, ocijenio je advokat Boris Marinović.



Objektivna procjena govori, kako ističe, da je riječ o umišljaju.

“One koji ispunjavaju uslove, je zloupotrebom službenog položaja, micala sa radnih mjesta, a one koji nijesu ispunjavali, kao Jokanović, postavljala. U suštini, on je ispunjavao uslove samo za penziju i nije ga mogla vratiti iz penzije na radno mjesto u Ministarstvo odbrane. Znamo i za potpukovnika Mališića, koji nije ispunjavao uslove za funkcije koje je kasnije obnašao u njenom ministarstvu”, rekao je Marinovič.

Olivera Injac je, navodi on, najpoznatija po nezakonitom ustupanju helikoptera Vojske Crne Gore za potrebe Crkve Srbije.

“To me nekako neodoljivo podsjeća na zloupotrebe koje je Vojska SRJ vršila na teritoriji Crne Gore, a koji se ogledaju u helikopterskom desantu na Rumiji gdje je iskrcana nelegalna crkva koja i danas stoji tamo. Tako da je, po mom mišljenju, ovo kontinuitet nezakonitosti, a u funkciji interesa druge, a ne naše države”, kazao je advokat.

U Socijaldemokratama ponavljaju da će za svakog člana Vlade Zdravka Krivokapića, ali i za svakog funkcionera kojeg je ta Vlada imenovala, a za koga se pojavi bilo kakva sumnja da je nešto nezakonit radio, insistirati da se te radnje rasvijetle do kraja i da odgovorni budu sankcionisani.

“Što se tiče ministarke Injac, ovo nije prva već jedna u moru sumnji da je ona postupala nezakonito, tako da ćemo kao opozcija i ovoj i prethodnoj Vladi insistirati na odgovornosti svih njenih funkcionera”, ocijenio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Zirojević ističe da bi i funkcioneri nove, 43. Vlade, trebalo da rade na tome, međutim kako dodaje, ne očekuje previše.

“Negdje imamo bojazan, s obzirom da tu neki priču o pomirenju koja se posljednjih dana forsira u javnosti, da to neće niti baš tako. Ali, kako god se ponašali funkcioneri 43. Vlade Crne Gore i partije nove parlamentarne većine, Socijaldemokrate svakako ostaju pri svom stavu”, naveo je on.

Dodaje da će SD do kraja insistirati na odgovornosti i na dovođenju svih ovih slučajeva kada je riječ o sumnji u nezakonito postupanje, bilo da je riječ o ministarki Injac ili bilo ko drugi od funkcionera Vlade Zdravka Krivokapića.

I iz GP URA su nam kazali da će, bez obzira na sve, insistirati na tome da se sve nezakonitosti prethodne Vlade izvedu na čistac i zakonski procesuiraju. Pokušali smo da dobijemo komentar i od ostalih političkih partija koje čine novu Vladu Crne Gore, ali tokom dana nijesu odgovarali na naše pozive. Pitanje da li je novo rukovodstvo Ministarstva odbrane već preuzelo konkretne korake po ovom pitanju i koje uputili smo i kabinetu novog ministra odbrane Raška Konjevića, ali još nijesmo dobili odgovore. Pitali smo i Specijalno državno tužilaštvo dokle se stiglo sa krivičnim prijavama koje je protiv ministarke Injac podnio advokat Mihailo Volkov i taj odgovor takođe čekamo.

Činjenica je, kako kazao advokat Marinović, da je bivša ministarka Injac u kontinuitetu radila nezakonito te se može zaključiti da je posrijedi zla namjera da se uruši Ministarstvo odbrane.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Olivera Injac

Ostavite komentar

Komentari (0)