test

Marković: Ponašanje Asanovića postrek mladima da ne poštuju državne simbole

Standard

19/05/2023

15:10

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković komentarisala je potez predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića koji je zabranio radnicima Komunalnog da, u susret Danu nezavisnosti, postave crnogorske zastave na stubove rasvjete na bulevaru od Podgorice do aerodroma u Golubovcima.



“Sramno! Ovo je za pokretanje krivičnog postupka: Povreda ugleda Crne Gore! Nepoštovanje državnih simbola! Zato smo došli ođe đe smo! Hitna i neophodna odbrana crnogorskog indetiteta! Asanović da krivično odgovara”, poručila je Marković na Twitteru.

Ona je objavila i video na kojem polumaturanti podgoričke škole proslavljaju uz srpske zastave.

Izvor (naslovna fotografija):

Liberalna partija

Ostavite komentar

Komentari (1)

JovoZ

19 May. at 15:45

JOVOZ
19.05.2023. 13:25
Podsjećam nadležne u državnoj administraciji kao i u lokalnim samoupravama na njihovu zakonsku obavezu postavljanja državnih simbola – državne zastave Crne gore za predstojeći praznik na objektima institucija i organizacija u njihovoj nadležnosti, i na spomen obilježjima iz NOR-a, kao i na odgovornost nadležnog organa i rukovodećeg lica zbog eventualnog nečinjena ili pogrešnog činjenja u skladu sa odredbama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti i Zakona o spomen obilježjima.
Ovo je istovremeno i upozorenje nadležnim tužilačkim organima u državi Crnoj Gori zbog njihove višegodišnje ćutnje po ovom pitanju.