Martinović: Abazović prevario i samog sebe tvrdnjom da nije dao vještačko disanje DPS-u

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prevario ne samo sve političke subjekte, sve međunarodne partnere, sve građane Crne Gore, sve radnike Željezare, nego je i prevario samog sebe tvrdnjom da on nije dao vještačko disanje DPS-u, a glasovima poslanika DPS-a izabran za predsjednika Vlade.
Martinović: Abazović prevario i samog sebe tvrdnjom da nije dao vještačko disanje DPS-u

Vladimir Martinović

Kako je kazao, njegove tvrdnje i izjave u posljenje vrijeme “liče na Miki Maus politiku”.

“Odjednom, preko noći zaboravi čovjek na sve sastanke sa Milom Đukanovićem, na sve Sporazume sa DPS-om, na glasanje za smjenu generala Đurovića, na glasanje za izbor Suzane Pribilović, na glasanje za izbor bliskog saradnika Veselina Veljovića za pomoćnika direktora ANB-a, na glasanje za izbor, izvršioca teških krivičnih djela za generalnog inspektora ANB-a, na glasanje za izbor načelnika Generalštaba na predlog DPS-a, na glasanje za izbor bivšeg direktor ANB-a (kadar DPS-a) za člana Borda direktora EPCG, na glasanje za Bogdana Fatića za direktora Uprave za ugljovodonike, na predaju Barske plovidbe i Fonda PIO DPS-u… Sve je ovo čovjek preko noći zaboravio. Mislio je da narod pati od kolektivne amnezije. Da će narod progutati svakakve spinove ove nesrećne družine”, kazao je Martinović.

Kako je dodao, Abazović je zaboravio na šurovanje sa Bemax-om gdje nije smio poslati ni službenika Uprave za inspekcijske poslove, na čijem je čelu visoki funkcioner URA-e, u kontrolu, kao što je dodaje, zaboravio na prekrajanje Podgorice i Zete zajedno sa poslanicima DPS-a sa namjerom da zajedno prekroje izbornu volju građana Zete i Podgorice.

“Zaboravio je čovjek da je URA pokušala da sa Andrijom podijeli Tužilački savjet, kao što je sa Andrijom podijelila Vladu po dubini. Zaboravio čovjek da su sa DPS-om glasali za Sudski savjet, kako bi anulirali rezultate Specijalnog državnog tužioca. Htjeli su da Novović hapsi, a DPS sudije da puštaju”, naveo je Martinović.

Prema njegovim riječima, Abazović je zaboravio da je kao koordinator Službi bezbjednosti, nakon 18 mjeseci uvida u sve prvljaštine DPS-a, otišao sa DPS-om i na vili Gorica ugošćavao Volije, Bemaxe, Lazoviće… i druge šefove privrednih subjekata i klanova.

“Zaboravio je čovjek da je obećao Zakon o porijeklu imovine, kojeg nije smio staviti u proceduru zbog stavljenog potpisa na koalicioni aranžman sa DPS-omQ”, kazao je Martinović.

Poručuje da je premijer sve zaboravio, ali narod ne zaboravlja.

“Narod zna da vas je DPS iznajmio na 100 dana, Dritan Abazović ne samo da je prevario sve političke subjekte, sve međunarodne partnere, sve gađane Crne Gore, sve radnike Željezare, nego je i prevario samog sebe tvrdnjom da on nije dao vještačko disanje DPS-u, a glasovima poslanika DPS-a izabran za predsjednika Vlade”, dodao je Martinović.

Njegove tvrdnje i izjave, prema mišljenju Martinovića, u posljenje vrijeme liče na Miki Maus politiku.

“Htjeli ste ljepši hljeb od pogače, a dobili ništa. Tako ste i prošli”, zaključio je Martinović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

ŽIVKOVIĆ: Šta ako je aktuelni sastav ANB prisluškivao šefove klubova poslanika – KRAPOVIĆ: Ovo Tužilaštvo neće dati odgovore na sva pitanja

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Martinović nazvao Konatara kukavicom, Knežević: Ne mogu da razdvajam, a kamoli da se tučem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milošević ipak znao s kim sjedi? Abazović kaže da ga je upozorio iako je i sam prijatelj sa Bulatović na Facebooku

Ovo je manekenka koja je bila vezi sa škaljarcem ubijenim na Pagu? Učestvovala u Parovima, povezivali je s fudbalerima

Novi detalji obračuna ispred noćnog kluba: Državljanin Srbije pucao u Crnogorca

Lazović uložio žalbu na produženje pritvora, doveden na novo saslušanje u SDT