Izvor: Pobjeda

Martinović: Dijalog fingiran, rješenja za Sudski savjet unaprijed dogovorena

Utisak je negdje da je dijalog koji je danas poveden fingiran i da se unaprijed znaju rješenja kada je u pitanju sastav Sudskog savjeta, saopštio je poslanik Demokrata, Vladimir Martinović.
Martinović: Dijalog fingiran, rješenja za Sudski savjet unaprijed dogovorena

On se novinarima obratio nakon sastanka koji je predsjednica Skupštine Danijela Đurović održala sa predstavnicima parlamentarnih stranaka na kome su ključne teme bile izbor sudija Ustavnog suda, imenovanje članova Sudskog savjeta, izbor Vrhovnog državnog tužioca, kao i na reformu izbornog zakonodavstva.

Podsjetio je na izjavu ministra odbrane Raška Konjevića koji je kazao da su pojedini politički subjekti spremni da daju podršku ako im se daju mjesta po dubini.

– Moj utisak je da su rješenja unaprijed dogovorena. Da li se radi o Koraću, Spajić, Šoću… Ostavljamo javnosti da sudi u danima pred nama. Demokratska Crna Gora neće pristajati na fingirane dijaloge i ono što neće doprinijeti zatvaranju poglavlja 23 i 24. Bilo je prijedloga gdje politika treba da uđe u pravo – jasno sam rekao da Ustav ne možemo bacati pred noge – rekao je Martinović.

Za njih je, dodao je, insistiranje na principu na kojem formiran Tužilački savjet princip na kojem trebaju istrajavati i u ovom slučaju.

– Na kraju ovog sastanka nam je ponuđeno da glasamo o zaključcima koje niko nije vidio. Tražio sam da se stave na papir, a kako to nije učinjeno danas su donijeli zaključke koji “vise u vazduhu”. Smatramo da je Đurović danas unizila parlament – rekao je Martinović.

Bilo je prijedloga, rekao je, od strane predsjednika političkih partija da se određeni javni oglasi ponište zbog slutnje da možda neće doći do dogovora “pa da krenu ispočetka”.

Dodao je da je na sastanku istakao da to pravno nije moguće.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Martinović nazvao Konatara kukavicom, Knežević: Ne mogu da razdvajam, a kamoli da se tučem

Smijenjen Aleksa Bečić

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

UŽIVO: Novi raketni napad na Kijev, Kličko: Ruske snage su blizu, slijedi teška noć

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Olenik: Sveštenik Nikolaj Stamatović u posjedu snimaka orgijanja sa djecom

Saslušanje kandidata za Sudski savjet: Advokat Dražen Medojević podijelio članove Odbora

Istraživanje CEDEMA: DPS bi na izborima dobio najviše glasova, građani veoma nezadovoljni Vladom Abazovića

Abazović: Premijer će odlučiti da li će se glasati sjutra o Temeljnom ugovoru