Izvor: rtcg

Martinović: Svađe unutar većine se smučile građanima, ali oni ne žele DPS nazad

Iluzorno je očekivati podršku Demokratske partije socijalista (DPS) konceptu manjinske vlade, a da onda isti taj DPS hapsite i procesuirate njihove članove i funkcionere, kazao je potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović.
Martinović: Svađe unutar većine se smučile građanima, ali oni ne žele DPS nazad

Vladimir Martinović: Da li neko u Crnoj Gori vjeruje da će u Skupštini DPS glasati za Zakon o porijeklu imovine, pa da će onda ispitivati porijeklo sopstvene imovine i hapsiti njihove funkcionere i tajkune

On je ponovio da Demokratska Crna Gora više neće podržavati političke eksperimente.

– Mi u Demokratskoj imamo jasne stavove i pozicije od početka – nikada nismo bili prepreka izbornoj volji građana. Vjerovatno su se sve svađe unutar parlamentarne većine smučile građanima Crne Gore, ali tvrdim da niko od onih koji su nas glasali ne smatra da se Demokratska partija socijalista treba vratiti na vlast – rekao je Martinović u Jutarnjem programu RTCG-a.

Martinović dodaje da su Demokrate puno puta ukazivale da je potpisani Memorandum o saradnji GP URA, Civisa i manjinskih partija pojas za spasavanje DPS-a i da se nudi saradnja sa tom partijom.

– Ako u Memorandumu ne postoji odredba da nećete sarađivati sa DPS-om, onda to izaziva veliku sumnju kod nas koji se bavimo politikom, ali i kod građana. Da li neko u Crnoj Gori vjeruje da će u Skupštini DPS glasati za Zakon o porijeklu imovine, pa da će onda ispitivati porijeklo sopstvene imovine i hapsiti njihove funkcionere i tajkune. Nemojte da zamajavamo javnost – rekao je Martinović.

Na pitanje za koje partije smatra da će podržati ovu inicijativu koalicije “Crno na bijelo”, Martinović je odgovorio da samo zna da će podrška izostati od Demokratske Crne Gore.

– Sve drugo što se plasira u javnost je, po mom sudu, obmana javnosti. – istakao je on.

Prema njegovim riječima, lider Civisa Srđan Pavićevića demantovao je URU da nije bilo pregovora sa DPS-om.

– On je objelodanio da je tih razgovora bilo. Mislim da je i oko te stvari građanima situacija jasna – naglasio je Martinović.

Martinović je apelovao na sve političke subjekte “koji najavljuju modele koji se kose sa izbornom voljom građana” da razmisle o naumima i putu kojim su krenuli i ne dozvole da se izborna volja brani na ulicama.

Na pitanje da li smatra da su izlazak iz krize vanredni izbori, Martinović je rekao da se zalažu za dogovor unutar parlamentarne većine, a da parlamentarni izbori budu 2024. godine.

– Svi drugi modaliteti paktiranja sa DPS-om nijesu ništa drugo nego bacanje pojasa za spasavanje toj partiji – zaključio je Martinović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

2 komentara


Jo Radan

Mi zelimo 35 % Crne Gore da DPS vrati

Odgovori
piperka

Sad kad mu je asfaltiran parking i postavljena rasvjeta lakše mu je. Zaposlio sestre, dobio asfaltirani i osvijetljeni parking pa se osokolio da šalje “visokoumne” poruke.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Martinović: Leposavić je na strani advokata, nijesu uvažili njegovo mišljenje

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

UTJERIVANJE STRAHA: Opasan udar nove vlasti na slobodu govora u Crnoj Gori

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đeljošaj: Zbogom Krivokapiću

Novi skandal u najavi: Knežević kaže da je o bolnici Meljine pričao sa Krivokapićevom kćerkom jer je ona ekspert

Reakcije iz EU o predlogu za novu Vladu u Crnoj Gori: Reforme treba da budu odblokirane

Joković: Krivokapić obmanuo javnost, pet poslanika SNP sjutra pred novinare