Medojević: Koji švercer ne bi opet Abazovića častio sa 21 milion eura, ljubi ga Ambasadorka

Nije nova sklonost Premijera da komunicira sa švercerima i bosovima narkoklanova, pa je zbog toga i zadužio kriptovani telefon sa SKY aplikacijom, skupa sa Ministrom bez portfelja Miljanićem. Sigurno ga nije dobio od čelnika EU i NATO, poručio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.
Medojević: Koji švercer ne bi opet Abazovića častio sa 21 milion eura, ljubi ga Ambasadorka

Medojević: Abazović praktično otkupljuje švercovane cigarete od švercera, jer će im država morati platiti odštetu, koja će pokrivati i izgubljenu dobit, kamate i sudske i advokatske troškove

“Da sumirano ovaj inovativni pristup Dritana da država otkupi cigarete od švercera i plati švercerima novcem građana iz budžeta: 1. Operacija “zapljene” cigareta je do sada neviđena u mojoj skoro 30 godina dugoj praksi praćenja ove problematike. 2. Dritan je zaplijenio legalne cigarete koje su legalno i sa svim potrebnim papirima skladištene u magacinima slobodne zone Luke Bar i turske kompanije “Port of Adria”. 3. Protiv vlasnika cigareta nije pokrenut nijedan krivični postupak za nezakoniti promet cigareta, niti bilo kakav prekršajni ni carinski postupak. 4. Cigarete nijesu kontrolisane od strane nadležnih inspekcija da bi se utrdio istek roka upotrebe ili bilo kakva fitosanitarna neispravnost. 5. Cigarete nijesu zapljenene u nekom prevoznom sredstvu , koje se nalazilo van Luke Bar i Port of Adria. 6. Uprava Carina nema saznanja niti upozorenja od carina drugih država da su cigarete falsifikovane i proizvedene bez saglasnosti i znanja vlasnika brednova. 7. Uprava Carina, Ministarstvo pravde nemaju nikakvu međunarodnu zamolnicu da zapljene cigarete koje su nelegelano proizvedene i koje se nalaze pod nekim krivičnim ili parničnim postupkom. 8. Privatna imovina fizičkih ili pravnih lica se ne može otuđiti bez nekog postupka i pravnog osnova. 9. Dritan je javno rekao da će tuđu privatnu imovinu trajno konfiskovanu od države bez ikakvog sudskog postupka, prodati trećim licima. 10. Drutan je morao znati da su te cigarete proizvedene po nardužbi švercera sa namjerom da se prodaju na crno na raznim tržištima sa salbom regulativom. Radi se o brendovima koji nijesu registrovani u zemljama na čijim ulicama će se prodavati, pa su tržišno nezanimljive bilo kojem legalnom prodavcu cigareta. 11. Jedino kome ih Dritan može prodati su neki drugi šverceri cigareta koji bi uz dobar diskaunt imali interes da kupe te cigarete i da ih prodaju na crno. 12. Cijenim da će na Dritana edukativno djelovati izjava jednog od njegovih poslodavaca, Ambasadorke UK, koja je sasvim racionalno rekla da Vlada zaplijenjene cigarete mora da uništi. Ali i ona se ogradila i upozorila Vladu da mora da postoji neki pravni razlog koji upućuje na opasnost po javno zdravlje ili sredinu ili eventualne sporove ono intelektualnih prava svojine nad brendovina. 13. Šta god da je mora se pokrenuti neki postupak. Jedino pravno korektno je da je policija uhapsila vlasnike cigareta i članove duvanskog kartela i zaplijenila robu koja je napustila Luku Bar sa falsifikovanim papirima. Policija, ANB, Carina imaju sva neophodna saznanja o pravnim i fizičkim licima i o modus operandiju šverca cigareta preko Luke Bar”, rekao je Medojević.

On smatra da na ovaj način Abazović praktično otkupljuje švercovane cigarete od švercera, jer će im država morati platiti odštetu, koja će pokrivati i izgubljenu dobit, kamate i sudske i advokatske troškove.

“Dritanu se mora priznati inovativnost. Državnim parama otkupiš švecovane cigarete na račun narodnih para i budžeta. Švercere ne hapsiš. Pa koji švercer ga ne bi opet častio sa 21 miliona eura, kad je ovako sladak, kovrdžav i pametan? Ljubi ga Ambasadorka”, zaključio je Medojević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Istraga krađe više od tone cigareta iz Luke Bar

MILIONSKA KRAĐA: Ukradeno 11.000 paketa cigareta, iznošeni u šleperu nekoliko dana

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Vlada radi na zakonskom modelu prodaje zaplijenjenih cigareta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KADROVSKE PROMJENE: Uskoro smjena u CB Budva – Terzić umjesto Bubanje?

U Beogradu uhapšen Nemanja Miljković: Osumnjičen za pljačku u Nikšiću, u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

Medojević: Koji švercer ne bi opet Abazovića častio sa 21 milion eura, ljubi ga Ambasadorka

DPS Ulcinj: Podnijete krivične prijave protiv Nimanbegua, 18 odbornika i upravnog inspektora