Medojević: Nezakonita i besmislena ideja raspale Vlade o angažmanu Vojske u civilnim bezbjednosnim operacijama

Ideja ove raspale Vlade da se jedinice Vojske Crne Gore angažuju u poslovima kontrole nelegalne eksploatacije šljunka je protivustavna, nezakonita i besmislena, ocijenio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.
Medojević: Nezakonita i besmislena ideja raspale Vlade o angažmanu Vojske u civilnim bezbjednosnim operacijama

Medojević je kazao da se jedinice Vojske Crne Gore ne mogu angažovati u poslovima koji su u nadležnosti inspekcija, policije, tužilaštva i drugih civilnih državnih organa.

On napominje da je upotreba Vojske jasno definisana Ustavom, zakonom o vojsci, strategijama bezbjednosti i drugim aktima i nema prostora za medijsko-političke performanse i egzibicije političara.

– Vojska se, izuzetno, može upotrebiti u civilnim poslovima u slučajevima vanrednog stanja zbog elementarnih nepogoda ili teških remećenja ustavnog poretka i javnog reda i mira (teroristički napadi, poplave, požari, zemljotresi, kolapsi energetskog sistema, teškim ekološkim havarijama i sl.) – istakao je Medojević.

On je pozvao načelnika generalštaba Vojske Crne Gore da se javno ogradi od ove, kako je rekao, besmislene ideje kojom se, smatra, urušava dostojanstvo Vojske i ona izvrće ruglu u očima građana, ali i nekih potencijalnih neprijatelja i agresora.

Prema njegovom mišljenju, problem nelegalne eksploatacije šljunka iz rečnih tokova je problem nedostatka političke volje da se država obračuna sa, kako je rekao, tajkunima DPS “koji i dalje imaju privilegovan položaj i zaštićeni su od djelovanja pravne države”.

– Vlada DF bi ovaj problem riješila za jedan dan jer su sve informacije o ovoj pljački nacionalnih resursa poznate i samo je potrebno promjeniti zakon, pohapsiti sve odgovorne, zapečatiti opremu i zabraniti rad tim kompanijama i preduzećima, podići optužnice, pravosnažno osuditi i svu imovinu zeplijeniti. Ako ovakve glupe i ponižavajuće ideje prođu i realizuju se u praksi, za očekivati je da ova smiješna Vlada angažuje vojsku protiv sajber napada da čuvaju kompjutere i prate koji službenik pristupa sajtovima sa sadržajem za odrasle – zaključio je Medojević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Medojević: Formirati reformsku, a ne švercersku vladu

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO – Miško Đukić se skinuo na Gorici: Nije Tramp lud, zbog ovakvih ima da izbije Treći svjetski rat

Želim da budem Bemax

ZAOBILAŽENJE BRISELA: Abazović planira da dodijeli još par stotina državljanstava jer su „zahtjevi u proceduri“

Načini na koje roditelji stvaraju anksioznost kod djece, a da toga nisu svjesni