Medojević: Tražio sam samo sektor bezbjednosti, a URA 12 resora

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je na pres konferenciji da je on tražio u novoj Vladi da bude koordinator reformisanog sektora bezbjednosti, te da je URA tražila 12 resora.
Medojević: Tražio sam samo sektor bezbjednosti, a URA 12 resora

Nebojša Medojević

Kako je istakao, URA je tražila 11 od 20 ministarstva, pa dodala još jedno.

Prema riječima Mediojevića, to je elementarno nevaspitanje i nepoštovanje birača.

“Abazović je tražio koordinaciju postojećeg sektora bezbjednosti, podrazumijevajući da je on depolitizovan i dekriminalizovan i da kao takav može odgovoriti zadatku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ja sam tražio poziciju sa koje ću reformisati postojeći bezbjednosni sektor, a Abazović poziciju sa koje će da upravlja kriminalizovanim, duboko politizovanim, korumpiranim bezbjednosnim sektorom. Abazović je onda krenuo u korodinaciju korumpiranog sektora bezbjednosti i postao dio toga”, rekao je Medojević.

Kako je dodao, prva etapa reforme bila bi dekriminalizacija, druga depolitizacija, a treća profesionalizacija bezbjednosnog sektora.

Medojević kaže da je jasno da je neophodna zakonodavna reforma, dodajući da je predlagao i da se u ovim situacijama primijene vanredna sredstva.

“Da se uvede vanredno stanje, a da se narko karteli u Crnoj Gori proglase terorističkim organizacijama. I to bi lako razumjeli naši zapadni partneri. Treba usvojiti i zakon za borbu protiv terorističkih organizacija koji će dati mnogo veća ovlašćenja policiji i službama bezbjednosti u borbi protiv takvog zla – naglasio je Medojević.

Medojević je rekao i da onaj koji ima potrebu da posjeduje kripto telefon ima tajnu komunikaciju kriminalnim organizacijama, misleći na Abazovića.

“Abazović je prihvatio da bude dio privatne grupe jedne narko organizacije u Crnoj Gori. To ga automatski diskvalifikuje kao nekog ko može da se bavi borbom protiv korupcije i tih struktura”, dodao je on.

On je kazao i da je Abazović krenuo u protivzakonitu akciju zaplijene cigareta.

“Znamo da su švercovane, ali moramo operativnim akcijama sačekati da te cigarete krenu iz Luke Bar sa lažnom dokumentacijom i onda hapsiti. Zašto Abazović nije uhapsio nikog? Pa, zato što je dio te organizacije”, zaključio je.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KENTERA: Indikativno je da sam smijenjen odmah nakon što sam Abazovića upoznao o akciji presijecanja ruskog malignog uticaja

Kraj razuma

Abazović će predložiti razrješenje Konjevića i Krivokapića, Marković: Isto je radio Zdravko, besmisleno i zabrinjavajuće

Ivanović za STANDARD: Investitori odlaze, finansijski izvještaji fabrikuju, živi se na ratama lažnih obećanja dok se šanse za bankrot uvećavaju