test

Medojević: Tražio sam samo sektor bezbjednosti, a URA 12 resora

Standard

17/09/2022

13:06

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je na pres konferenciji da je on tražio u novoj Vladi da bude koordinator reformisanog sektora bezbjednosti, te da je URA tražila 12 resora.



Kako je istakao, URA je tražila 11 od 20 ministarstva, pa dodala još jedno.

Prema riječima Mediojevića, to je elementarno nevaspitanje i nepoštovanje birača.

“Abazović je tražio koordinaciju postojećeg sektora bezbjednosti, podrazumijevajući da je on depolitizovan i dekriminalizovan i da kao takav može odgovoriti zadatku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ja sam tražio poziciju sa koje ću reformisati postojeći bezbjednosni sektor, a Abazović poziciju sa koje će da upravlja kriminalizovanim, duboko politizovanim, korumpiranim bezbjednosnim sektorom. Abazović je onda krenuo u korodinaciju korumpiranog sektora bezbjednosti i postao dio toga”, rekao je Medojević.

Kako je dodao, prva etapa reforme bila bi dekriminalizacija, druga depolitizacija, a treća profesionalizacija bezbjednosnog sektora.

Medojević kaže da je jasno da je neophodna zakonodavna reforma, dodajući da je predlagao i da se u ovim situacijama primijene vanredna sredstva.

“Da se uvede vanredno stanje, a da se narko karteli u Crnoj Gori proglase terorističkim organizacijama. I to bi lako razumjeli naši zapadni partneri. Treba usvojiti i zakon za borbu protiv terorističkih organizacija koji će dati mnogo veća ovlašćenja policiji i službama bezbjednosti u borbi protiv takvog zla – naglasio je Medojević.

Medojević je rekao i da onaj koji ima potrebu da posjeduje kripto telefon ima tajnu komunikaciju kriminalnim organizacijama, misleći na Abazovića.

“Abazović je prihvatio da bude dio privatne grupe jedne narko organizacije u Crnoj Gori. To ga automatski diskvalifikuje kao nekog ko može da se bavi borbom protiv korupcije i tih struktura”, dodao je on.

On je kazao i da je Abazović krenuo u protivzakonitu akciju zaplijene cigareta.

“Znamo da su švercovane, ali moramo operativnim akcijama sačekati da te cigarete krenu iz Luke Bar sa lažnom dokumentacijom i onda hapsiti. Zašto Abazović nije uhapsio nikog? Pa, zato što je dio te organizacije”, zaključio je.

Izvor (naslovna fotografija):

Nebojša Medojević

Ostavite komentar

Komentari (0)