Medoks: Važno da institucije u CG ponovo efikasno rade, posebno Ustavni sud

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović na poziv britanske ambasadorke Karen Medoks posjetila je brod britanske Kraljevske mornarice Albion, koji se nalazi u Luci Bar.
Medoks: Važno da institucije u CG ponovo efikasno rade, posebno Ustavni sud

Foto: Skupština CG

Tim povodom, britanska ambasadorka Karen Medoks je predočila da su Albion i još dva broda Kraljevske mornarice boravili ove sedmice u Crnoj Gori na velikoj zajedničkoj obuci, poručujući da njihovi brodovi dolaze noseći veoma važnu poruku – da je Crna Gora saveznik od povjerenja u NATO-u.

“I da stojimo uz vas”, dodala je Medoks.

Ona je kazala da je ovaj brod snažan podsjetnik na njihovu podršku.

“Crna Gora je osjetljiva na prijetnje izvan svojih granica. Zato je važno da vaša Vlada ojača svoje institucije i da efikasno funkcioniše kao demokratska država. Tako da ne ostavljate pukotine da drugi potpiruju podjele i nestabilnost. Pozivam sve političke aktere ove večeri da rade zajedno, da ostave političke podjele po strani i da vaše institucije ponovo efikasno rade – posebno vaš Ustavni sud”, poručila je Medoks.

Ona je dodala da će za to biti potreban istinski dijalog i određeni kompromis.

“Za to će biti potreban istinski dijalog i određeni kompromis. Svi koji su večeras pozvani su dobri prijatelji Ujedinjenog Kraljevstva i dobri prijatelji NATO-a. Ove godine ste obilježili pet godina kao saveznik u NATO-u. Ovdje smo da proslavimo naš savez i potvrdimo našu stalnu posvećenost našim zajedničkim NATO vrijednostima”, poručila je Medoks.

Đurović: Dolaskom broda “Albion” partneri iz UK još jednom uvažili Crnu Goru
Đurović je istakla da je dolaskom ovog plovila, koje predstavlja ponos britanske mornarice, Crna Gora još jednom uvažena od strane naših partnera i prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva.

“Podsjetivši na dugu istoriju diplomatskih odnosa između dvije zemlje koja seže u daleku 1879. godinu, Đurović je istakla da smo uspjeli da ostvarimo visok stepen razvijenosti političkog dijaloga, kojim su dodatno učvršćeni saveznički i prijateljski odnosi, pri čemu je Crna Gora snažno posvećena razvoju odnosa sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao jednim od najvažnijih aktera na međunarodnoj političkoj sceni”, kazali su iz Skupštine Crne Gore.

Ukazujući na snažnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva u procesu pristupanja Crne Gore NATO-u, Đurović je ukazala na značajnu ulogu britanskog Know-how fonda, Britanskog savjeta i britanske Vlade koji su nam pružili veliku pomoć u ispunjavanju neophodnih kriterijuma za pridruživanje najvećem političko-vojnom savezu na svijetu.

“Predsjednica Skupštine je potencirala da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena jačanju savezništva sa Ujedinjenim Kraljevstvom u okviru NATO-a, te da je politički prioritet naše zemlje u NATO-u promovisanje evroatlantske perspektive Zapadnog Balkana i politike otvorenih vrata, s fokusom na region”, dodali su iz Skupštine.

Ukazavši da je za nas značajno što London, i nakon Bregzita, nastavlja i bilateralno i multilateralno da podržava evropski put Crne Gore i drugih zemalja Zapadnog Balkana, Đurović je iskazala zahvalnost na jasnoj opredijeljenosti Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi da nam pruža ekspertsku podršku u svim oblastima važnim za naš evropski integracioni proces.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Ujedinjeno Kraljevstvo nastavilo da podržava reforme u Crnoj Gori

Medoks: U Crnoj Gori ne postoji velika liderska raznovrsnost

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

Đurović sa Medoks i Vikersom: Za bolju povezanost ekonomija, privrede i građana CG i Ujedinjenog Kraljevstva

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Službeni list: Zeta od danas zvanično opština

Putin u svađi sa kumčetom: Pod istragom njen onlajn medij, ako se nađu dokazi biće označena kao “strani agent”

Perović izašao iz pritvora, prihvaćeno jemstvo vrijedno preko 400.000 eura

STARIJI SLUČAJEVI JOŠ AKTUELNI: Tužioci “zaboravili” sve uloge Vesne Medenice