Milačić: Imamo današnji dan da vidimo postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Abazovića

Dritan Abazović je naglo promijenio već donijetu odluku da podrži Miodraga Lekića za mandatara, ''naknadno'' se prisjetivši da će svi učesnici pregovora zajedno formirati novu Vladu, a ne isključivo mandatar, kazao je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.
Milačić: Imamo današnji dan da vidimo postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Abazovića

Marko Milačić

Poručio je da imaju ”današnji dan da vide postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića”.

“U tom naknadnom “prosvjetljenju” postale mu male i funkcije, i kontrolni paketi, i bezbjedonosni sektor, sada on indirektno traži “mandatara” koji će sastavljati cjelokupnu Vladu, bez učešća “drugih” partija koje će “opasno” (mandataru) sastavljati koalicionu Vladu. Nova politička doktrina Dritana Abazović i GP URA očigledno glasi: dogovor to sam ja, koalicija to sam ja, konstituenti to sam ja, fotelja to sam ja, funkcija to sam ja, Temeljni ugovor to sam ja, Vanja Ćalović i Vladimir Novović to sam ja”, ocijenio je Milačić.

Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera, dodaje lider Prave Crne Gore, “neko drugi će doći na čelo MANS-a, na čelo Državnog tužilaštva, na čelo Specijalnog tužilaštva, na čelo Crkve, a vjerovatno i na “čela” svih partija koje su donijele pobjedu 30. avgusta”.

“Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera, svi građani koji su glasali 30. avgusta, postaće članovi DPS-a i švercovaće duvan preko Luke Bar. Sve one rijeke ljudi koje su proticale litijama, postaće aktivisti DPS-a i odbaciće Temeljni ugovor.

Ako nas Abazović i URA ne spasu od ove strašne budućnosti, zbog koje samopožrtvovano sjede u Vladi sa Rankom, Raškom i drugim “izvođačima radova nekih struktura”, zbog koje još samopožrtvovanije otkidaju Zetu od Podgorice i zbog koje samopožrtvovano daju sebi sve i čuvaju demokratiju od građana, ako nas oni ne sačuvaju od svih tih vidljivih i “izvjesnih” a kako vole da kažu i “legitimnih” nedaća, neće niko”, naveo je Milačić.

Kažu da je, dodaje Milačić, Abazović prilikom rušenja 42. Vlade imao “plan”(pravljenja Vlade sa DPS-om), a mi, kaže, “amateri” nemamo plan, iako je jedini realan, pošten i legitiman plan nakon rušenja takve Vlade, obnova većine 30. avgusta i “konačni dogovor sa UROM, kada dobiju sve moguće pakete, sektore, fotelje i funkcije, koje bi svaki dobronamjerni lider prihvatio”.

Taj plan je, smatra Milačić, svakako daleko bolji od “lakrdije koju je Abazović izgradio sa DPS-om, i koju nastavlja “tehnički” da izgrađuje, rušeći dogovor i sve objektivno očekivane i realne političke procese”.

“Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i da vidimo postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića ili ćemo ići na izbore sa njime i kadrovima DPS-a i institucijama koje je DPS užurbano popunjavao i popunjava u političkom dogovoru sa UROM, pravljenjem, dogovaranjem i sprovođenjem otrovne, sada tehničke, 43. Vlade”, zaključio je Milačić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


progres

Neka nesuđeni direktore svi pendreka ..

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Smijenjen Aleksa Bečić

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

“Svi za naš GRAD” – dr Ivan Vuković: Odbornički kandidati posjetili Call centar i razgovarali sa građanima

Martin: Ovo je jedan najgorih napada koje je ikada pretrpjela jedna evropska vlada

Montefarm o nestašići ljekova: Isporuke ka svim opština u CG svakodnevne; Čirgić: U apotekama skoro da nema medikamenata, populizam ugrozio živote građana

Može li TO Montenegro poslovati profitabilno?; Pavićević za STANDARD: Može pod uslovom da model optimizacije počne odmah da se primjenjuje, potrebno inovirati misiju i viziju kompanije