test

Milačić: Katnić obmanjuje javnost, Lazović na sastanke sa kriminalnim klanom išao kao sin visokog funkcionera UP

StandardIT

05/05/2022

10:45

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obmanjuje javnost izjavama da je Petar Lazović bio na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmjenjivao informacije i oružje.

Tim obmanama, ističe Milačić, Katnić “saučestvuje u radu organizovane kriminalne grupe”.

On navodi da je Lazović “na sastanak i družbu sa Belivukom” išao kao službenik Uprave policije, sin viskog funkcionera Uprave policije, svojim imenom, prezimenom i službenom funkcijom, “a ne kao nekakav tajni agent bezbjedonosnih službi”.

“Takozvani “prikriveni islednici” mijenjaju svoj identitet, sakrivaju svoje veze sa organima bezbjednosti, praćeni od čitavih bezbjedonosnih timova, i za njih se ne koriste ljudi dobro poznati javnosti”, navodi se u njegovom saopštenju.

On je podsjetio da je Zoran Lazović pravdao ulazak Belivuka u Crnu Goru “riječima da oni nisu neprijatelji Crne Gore”, te da je ovdje riječ o učešću Petra Lazovića “na partnerskom sastanku u kriminalnom korišćenju crnogorskog bezbjedonosnog sektora, a ne njegova aktivnost na posebnom zadatku Milivoja Katnića, istog onog Katnića kome nije smetao prislušni uređaj u SDT-u jer je znao ko ga sluša i kontroliše”.

“Vrijeme je da DPS počne da odgovara na pitanja jer im to može pomoći, dok im ujdrme oko snimka policajca Kneževića, ili nekog novog državnog ili sličnog udara neće pomoći, već će samo povećati broj pitanja na koja će se od njih tražiti odgovor, a tiču se cjelokupne dubine i širine kriminalizacije, aktivnosti i pljačke Crne Gore”, zaključuje Milačić.

Ostavite komentar

Komentari (0)