test

Milačić: URA da ne ucjenjuje građane i stavi potpis za mandatara

S Rastoder

17/09/2022

13:25

Dritan Abazović želi da ucjenjuje većinu 30. avgusta, praveći od Vlade akcionarsko društvo, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.



Radi sprovođenja takve politike, kako je naveo, Abazović aktivno i otvoreno jača DPS, koji je davno trebao da se bori za cenzus, a ne da pravi 43. Vladu, čiji je Abazović premijer.

“To radi izdvajajući Zetu iz Podgorice, dok priča “o strahu od povratka DPS-a u Podgorici”, dok priča o švercu “Bemaksa” daje tendere i novac iz budžeta Bemaksu, dok priča protiv Đukanovića, čuva i imenuje njegove kadrove u Vladi, državnoj upravi i javnim preduzećima. Dok predlaže Vanju Ćalović bez njenog pristanka i pozajmljuje kredibilitet koji sam nema, zapravo predlaže sebe i ucjenjuje druge. Dok Ranka Krivokapića i Raška Konjevića naziva izvođačima radova “nekih struktura”, svake nedjelje sjedi sa njima u Vladi i drugim organima, dogovara i donosi odluke za Crnu Goru. Ni jednog trenutka mu nije palo na pamet da traži od Skupštine njihovo razrešenje”, saopštio je Milačić.

Pravoj Crnoj Gori je, kako je rekao, jasno ko i u ime koje politike ruši 30. avgust.

“Ono što jeste poruka URI, je da niti jedan političar nije dobio u nasleđe “kontrolne pakete” u Vladi, bezbjedonosnom sektoru, finansijama, javnoj upravi i slično. Zbog toga Abazović ne treba da čeka “što mu nude drugi”, nego da kaže koliko mu nije malo od “paketa”, da bi se osjećao bitnim i velikim, pa da se “drugi” dogovore što će sa mrvicama i odbačenim kartonima od Abazovićevih “paketa””, poručio je Milačić.

On je istakao da zbog toga nije bitno ko će biti na čelu bilo kog sektora, kada će Abazović, smatra, i u tom slučaju biti zadužen da stvara nestabilnost, da ucjenjuje i da saborce naziva “revanšistima”, “u ime političke ishrane DPS-a i relativizacije političkih subjekata, u kojoj će “tas na vagi” držati pištolj uperen u bilo koju većinu i u bilo koju izbornu volju”.

“Potpis i podrška Prave Crne Gore za mandatara je neupitna, a isto tako će biti jasno čiji podrška i potpisi nedostaju novom mandataru koji ima istorijsku misiju da obnovi pobjedničku većinu i nastavi reforme koje građani traže i koje će braniti na izborima i na svakom mjestu. Konačno, pozivamo Abazovića i njegovu partiju URA da prestanu sa ucjenjivanjem građana i Crne Gore, da se hitno vrate za pregovarački sto i daju potpis za mandatara”, zaključio je Milačić.

Izvor (naslovna fotografija):

Marko Milačić

Ostavite komentar

Komentari (1)

Joko

17 Sep. at 11:48

Kako su mu bitne fotelje ovo je cudo, a tek njegovoj zeni Žani ihaa samo na to mislite i kako da se sacuvate od hapsenja zbog uske saradnje sa Škaljarcima