MILAČIĆ za Standard: Mi ne udaramo ispod pojasa

Niko iz parlamentarne većine ne smije nastupati sa ultimativnih pozicija jer to nije dobro ni za koga, kazao je u izjavi za Standard predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić.
MILAČIĆ za Standard: Mi ne udaramo ispod pojasa

Marko Milacic, Foto: Filip F.

”Ultimativne pozicije, recimo rušenja Vlade, ili bilo kog dijela vlasti, što je vrlo važno naglasiti, mislim da to nije dobro za ovaj proces”, kazao je Milačić.

Milačić je rekao da nema nikakvu novu informaciju o tome šta bi mogao biti naredni korak u razrješavanju političke krize i da se prethodnih dana nije desilo ništa značajno u tom pravcu.

”Moramo svi zajedno da se posvetimo kompromisu. Više puta sam rekao da sam za dijalog u okviru parlamentarne većine, Prava Crna Gora je od starta zastupala dijalog i smatramo da treba uvijek raditi na unaprjeđivanju”, kazao je Milačić.

On je na pitanje šta ili ko koči ovaj proces, kazao da smo ušli u demokratiju, a ona je vrlo kompleksna.

”Mi treba svi zajedno da sazrijevamo demokratski. Ona je poslije 30 godina šokirala sve nas. Moramo da naviknemo da u jednom kompleksnom sistemu vodimo procese”, dodao je.

Upitan da prokomentariše medijski naslov da je „na ledu“ kod DF-a zbog podrške Krivokapiću, on je rekao da sada to ne bi komentarisao, ali i da nije ni na čijem ledu.

”Mi smo čvrsto i stabilno na svojim principijelnim pozicijama i mi smo jasno rekli da smo za dogovor i kompromis. Ako to neko doživljava kao nešto što je negativno, što smo potpuno posvećeni dijalogu, to nije naš problem. U svakom slučaju, vratićemo se svi dijalogu, a što se Prave tiče mi nikad nismo bili uvjerniji kao partija, i jedinstveniji u svojim stavovima, a koja su prevashodno vezana za očuvanje izborne volje građana”, rekao je Milačić.

Na pitanje da li to znači da između njega i Demokratskog fronta nema sukoba, istakao je da nema i da sa svima imaju odlične odnose.

”Ne, što se Prave CG tiče mi smo ponosni na to što ni sa kim nemamo sukobe i imamo odlične i suštinski kvalitetne odnose sa svim djelovima nove vlasti. Nismo ulazili ni u jednom trenutku u bilo kakve udarce ispod pojasa, niti ćemo. Ne pecamo se na bilo kakve te udarce ispod pojasa kojih ima mnogo. Smatramo da se tako isto brani izborna volja građana i da se neke stvari moraju pretrpjeti čak i ako su na našu štetu”, kazao je Milačić za Standard.

Dodao je da se trude da doprinesu na kvalitetan način, kroz zakonodavnu aktivnost.

”Mi smo se posvetili konkretnim stvarima. Nismo nikad bili uvjerniji u svoj put, trudimo se da dajemo rezultate. Ove dnevnopolitičke stvari, vi sami vidite, da nismo nikad odgovarali na neke brutalne propagandne napade. Svaka partija parlamentarne većine u Pravoj Crnoj Gori ima ne kolegu, nego prijatelja i brata. To što različito mislimo o nekim stvarima, doživljavamo kao veliki demokratski iskorak, to nije povod za odstrel”, zaključio je Milačić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Rogo

Rogo naš dobri

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Bošnjak Krivokapiću: Razočarana sam kada ste rekli da vam je čast što vas je doveo Daka Davidović ratni profiter i švercer oružjem

Izglasana nova Vlada, 41 poslanik dao podršku Krivokapiću

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VIDEO: Sa tribina skandiraju “Belveder, Belveder”, “Popoviću komandante”…

Draškova BABA: Nek se TANJA SAVIĆ OKANE MOG UNUKA, nije za njega ŽENA SA DVOJE DJECE!

Zasijeda Predsjedništvo DPS-a

POTVRĐENO STANDARDU: Uhapšen Radoje Radulović, osumnjičen za šverc droge iz Južne Amerike u Evropu