test

Milatović: Podgorici je potreban gradonačelnik, ne šef zelenila koji raspolaže sa pola milijarde eura

Standard

05/10/2022

12:50

Sa budžetom koji je i pet puta veći od budžeta ministra ekonomije, potpredsjednik DPS-a je morao da učini mnogo više za Podgoricu, smatra kandidat za gradonačelnika Podgorice Jakov Milatović.

”Imajući na raspolaganju oko pola milijarde eura, u mandatu koji mu je neustavno produžen, gospodin Vuković je mogao da preobrati ovaj grad u funkcionalno mjesto za život. Umjesto toga, za potrebe predstave apsurda, bavi se ozelenjavanjem gradskih površina, u potpunosti zapostavljajući prigradska naselja, pogotovo ona u kojima nema podršku. Stavljajući se u ulogu šefa zelenila, zaboravlja da život postoji i van domašaja njegovih očiju i klijentelističkog kruga DPS-a”, naveo je Milatović.

Glavni grad, smatra Milatović, zaslužuje lokalnu samoupravu koja je posvećena rješavanju svih nagomilanih problema, poništavajući ambijent divljeg zapada koji je refleksija postojećih upravljačkih struktura, šerifa, činovnika afera, koverti i piona, i onih koji nemaju hrabrost da tome stanu na kraj.

”Imao sam prilike da studiram i radim u nekoliko zemalja svijeta, u gradovima koji su usmjereni prema građanima i prepoznati po viziji koja ih je uobličila. Kako svoju budućnost vidim ovdje, želim da ovaj grad učinim smislenim za život svih građana. Da je DPS imao volju i viziju, ne bismo u 21. vijeku pričali o vodosnabdijevanju i izgradnji puteva. Gradskom pozorištu ne bi trebalo 10 godina da se sagradi, a pitanje izmještanja kolektora bi već bilo riješeno. Novosagrađena naselja u Podgorici bi bila zaokružena i imala bi domove zdravlja, vrtiće i osnovne škole”, kaže Milatović.

Smatra i da je DPS imao dobre namjere prema građanima, “ne bismo pričali o platama i penzijama koje su ispod granice ljudskog dostojanstva, i o mladima koji ne vide budućnost u Crnoj Gori”

”Odgovornim upravljanjem svim resursima, posebno Podgorice koja predstavlja administrativni, univerzitetski, zdravstveni i razvojni centar Crne Gore – možemo da govorimo o napretku cijele Crne Gore”, zaključio je Milatović.

Izvor (naslovna fotografija):

Jakov Milatović

Ostavite komentar

Komentari (0)